Παραίτηση του Έπαρχου Λήμνου, Άγγελου Βλάττα

Spread the love

Σαν κεραυνός εν αιθρία ήρθε η παραίτηση του από τη θέση του Έπαρχου Λήμνου Άγγελου Βλάττα χθες. Παραίτηση η οποία πρέπει να υποβλήθηκε ήδη αρκετές ώρες πριν το ξεκίνημα της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες στη Λήμνο, όπου μάλιστα αναμενόταν να ανακοινωθεί, κάτι που όμως δεν έγινε, ενώ μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν υπάρχει και επίσημη ανακοίνωση και από την πλευρά της Περιφέρειας. O ίδιος ο Περιφερειακός Σύμβουλος, ωστόσο, το επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του το πρωί της Τρίτης.

Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη γνωστοί οι λόγοι πίσω από την κίνηση αυτή, με τις πληροφορίες μας ωστόσο να κάνουν λόγο για έντονη «δυσφορία» του κ. Βλάττα για διάφορα ζητήματα. Βέβαια, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου – η οποία πραγματοποιήθηκε σε αρκετά υψηλούς τόνους – ο ίδιος «συγκρούστηκε» με τον Δήμαρχο Λήμνου, Δημήτρη Μαρινάκη, για το θέμα των έργων στο νησί με κατηγορίες για το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης.

Μάλιστα, σε δημόσια τοποθέτησή του έπειτα από την… «πολύκροτη» συναυλία του Στέλιου Ρόκου πριν λίγες μέρες στο γειτονικό νησί, την οποία χαρακτήρισε επιτυχημένη, άφησε σαφέστατες αιχμές σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Να μην ξεχάσω, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον α’ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Δήμο Λήμνου, για την άρνηση του να βοηθήσει στην εκδήλωση αυτή. Δήμαρχε λυπάμαι που όλα πήγαν καλά, αλλά αν δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία στην ψυχαγωγία του λαού, πώς θα υπάρξει σε όλα τα άλλα. Κύριοι εκλεγμένοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Μούδρο, φέρνουμε και καμία αντίρρηση στον αρχηγό μας για το καλό της τοπικής κοινωνίας, αφήσαμε κάποια αποτσίγαρα και κάτι καρφιά… Αρχηγέ, ποτέ δεν αφήνουν ξεκρέμαστους τους συνεργάτες τους».

Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο, που ασκείται αρκετά έντονη κριτική στην Περιφερειακή Αρχή, για το κόστος διοργάνωσης δύο εκδηλώσεων, και ειδικότερα της προ ολίγων ημερών συναυλίας του Στέλιου Ρόκου στη Λήμνο και του προσεχούς Μεσαιωνικού Φεστιβάλ στη Χίο. Ειδικά το πρώτο, αν και συγκέντρωσε πλήθος θεατών (σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας πάνω από 6.500 άτομα παρακολούθησαν τη συναυλία, στην οποία η είσοδος ήταν δωρεάν), φαίνεται πως έχει σηκώσει αρκετές συζητήσεις και στο γειτονικό νησί, και δεν ξέρουμε αν η εξέλιξη με τον κ. Βλάττα έχει κάποια σχέση με αυτές.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστοί οι λόγοι της παραίτησης, αν έχουν να κάνουν με δυσφορία με την Περιφερειακή Αρχή και τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη ή με κάτι άλλο. Σε κάθε περίπτωση όμως, φαίνεται πως στην παράταξη του Περιφερειάρχη υπάρχει… «θαλασσοταραχή», που έχει ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον.

Και αυτό, αφενός γιατί σε λίγο καιρό περνάμε πια στην τελευταία – και αμιγώς «προεκλογική» – χρονιά της θητείας της Περιφερειακής Αρχής, αφετέρου η εξέλιξη αυτή έρχεται να προστεθεί στην ιδιαίτερα… «θορυβώδη» αποστασιοποίηση του Άρη Χατζηκομνηνού, μετά το πρώτο έτος της θητείας, ο οποίος μάλιστα πολύ συχνά έστρεφε τα βέλη του κατά του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη. Με λίγα λόγια, σκιαγραφεί μια αντιστροφή κλίματος σε σχέση με πριν ένα χρόνο όταν είχαμε και σειρά ανεξαρτητοποιήσεων από την πλευρά της παράταξης της κ. Καλογήρου και αντίστοιχα προσχώρησης στην παράταξη του κ. Μουτζούρη και ανάληψης και ευθυνών.

Ενημέρωση: Με νεότερη ανακοίνωσή του ο κ. Βλάττας, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την παραίτησή του, χωρίς να αναφέρεται στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή, τους οποίους όπως σημειώνει ανέφερε στην επιστολή παραίτησης, που παρέδωσε στον Περιφερειάρχη.

Στην ανακοίνωση, που δημοσίευσε ο κ. Βλάττας σήμερα (σ.σ. Τρίτη) το πρωί αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Μπορεί προσωπικά να είχα τις αντιρρήσεις μου και τις ανησυχίες μου, τις οποίες είχα εκφράσει και στον Στέλιο Ρόκκο, γιατί η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου, δεν είχε την δυνατότητα να στηρίξει μία τέτοια εκδήλωση και το κόστος θα ήταν μεγάλο, ένα κόστος το οποίο ακούγοντας το οποιοσδήποτε πολίτης σε μία περίοδο κρίσης το θεωρεί υπερβολικό. Πραγματικά όμως από το 37.000, αν αφαιρέσεις το ΦΠΑ που είναι 7.000. Η αμοιβή του καλλιτέχνη των 18 μελών του συγκροτήματος και της παραγωγής είναι, στις 13.000. Τα 17.000 ευρώ, πληρώνουν αδυναμίες που δεν μπορούσε η Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου να τις καλύψει, γιατί δεν υπήρχε προσωπικό να στήσει την εξέδρα που στοίχισε 4600 ευρώ, δεν υπήρχαν ηχητικές στο νησί οι οποίες θα μπορούσαν να στηρίξουν αυτή την εκδήλωση και δεν θα είχαμε 2.000 μεταφορικά, επίσης αυτή την εποχή τα εισιτήρια και τα δωμάτια είναι σε πάρα πολύ υψηλές τιμές, ανεβάζοντας το τελικό κόστος στις 37.000 ευρώ.
Μπορεί να ρωτήσει κάποιους τους επαγγελματίες της περιοχής ποιό ήταν το όφελος της τοπικής οικονομίας από αυτή την εκδήλωση; Το ποσού αυτό είναι μία έμμεση βοήθεια της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου προς την τοπική οικονομία της περιοχής που με άλλον τρόπον δεν μπορούσε να δοθεί. Σε συνδυασμό με την διασκέδαση πολλών χιλιάδων ανθρώπων που την παρακολούθησαν.
Τέλος να ζητήσω συγνώμη από τους συνεργάτες μου στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου και να τους ευχαριστήσω για την προσφορά τους όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαστήκαμε, για τη συμπαράστασή τους και την αλληλεγγύη τους στην απόφασή μου να παραιτηθώ από Έπαρχος Λήμνου, επίσης και τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους τόσο του δικού μας συνδυασμού όσο και της αντιπολίτευσης οι οποίοι προσπάθησαν να με αποτρέψουν από την απόφασή μου αυτή. Οι λόγοι της παραίτησής μου αναφέρονται, στην επιστολή που παρέδωσα στον Περιφερειάρχη και στους οποίους θα αναφερθώ το επόμενο χρονικό διάστημα.»

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση