“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” θα μπορούσε να πει κανείς για την συνέχιση του έργου της κατασκευής του νέου Κολυμβητηρίου, στα Θέρμα, αφού λύθηκε, επιτέλους, το πρόβλημα με την πληρωμή του πρώτου λογαριασμού που είχε υποβάλει ο εργολάβος από το Πάσχα. Το ποσό των 170.000 ευρώ βρίσκεται από χθες στο Ταμείο του Δήμου Μυτιλήνης και θα δοθεί στην εταιρεία που εκτελεί το έργο, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των εργασιών και να κερδηθεί το χαμένο έδαφος των 4 σχεδόν μηνών που τα συνεργεία είχαν τραβήξει χειρόφρενο. Θυμίζουμε ότι ο εργολάβος είχε καταθέσει στις αρχές του μήνα αίτημα διάλυσης της σύμβασης λόγω της εμπλοκής που παρουσιάστηκε στην ομαλή χρηματοδότηση του έργου από το Πρόγραμμα Δημόσιων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, αλλά εφόσον εξοφλούνται οι δαπάνες που έχουν γίνει μέχρι στιγμής αναμένεται να επανεγκατασταθεί άμεσα.
Οι εργασίες ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο και η ανάδοχος εταιρεία “Τέχνημα” κατάφερε μέσα σε 6 μήνες να ολοκληρώσει τις εκσκαφές και να μπουν τα συνεργεία στη φάση της σκυροδέτησης ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων. Με την επανεκκίνηση των εργασιών θα ξεκινήσει η θεμελίωση των κτιρίων πριν ξεκινήσουν οι βροχές, ενώ το έργο θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα. Αν όλα πάνε καλά από δω και πέρα, το νέο Κολυμβητήριο θα πρέπει να παραδοθεί στο τέλος του 2023 με αρχές του 2024.
Σύμφωνα με την μελέτη, το ολυμπιακών προδιαγραφών κολυμβητήριο θα διαθέτει δύο πισίνες (κύρια και παιδική), διαστάσεων 25Χ50 μ. και 10μ.Χ12,50 μέτρων αντίστοιχα, κερκίδες χωρητικότητας 798 θεατών, κυλικείο, χώρο εκδηλώσεων και στάθμευσης, χώρους υγιεινής (WC) για το κοινό και για άτομα με ειδικές ανάγκες, γραφεία διοικητικής υποστήριξης, αλλά και χώρους εξυπηρέτησης των αθλούμενων, των προπονητών και διαιτητών. Παράλληλα θα τρέξει ο διαγωνισμός για την προμήθεια του εξοπλισμού. Επίσης, έχει προβλεφθεί η σύνδεση των εγκαταστάσεων με τις ιαματικές πηγές για την θέρμανση της πισίνας και την εξοικονόμηση ενέργειας.
Αρχικά, το νέο κολυμβητήριο θα είναι ανοιχτό, με την προοπτική ο Δήμος να αναλάβει στην πορεία το κόστος για την τοποθέτηση ειδικής μεμβράνης πάνω από την πισίνα ή την κάλυψή του με την λεγόμενη ανοιγοκλειόμενη “φούσκα” που υπάρχει σε πολλά κολυμβητήρια της χώρας. Τέλος, έχει προβλεφθεί η κατασκευή μικρής πισίνας εκμάθησης κολύμβησης για τα παιδιά.