Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Στη Λέσβο ο αν. Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Στη Λέσβο βρίσκεται ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης ο οποίος μίλησε στο 1ο Διεθνές Συνέδριο για το ελαιόλαδο που συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελαίας Νήσος Λέσβος και η Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης. Ο κ. Παπαθανάσης που πριν μεταβεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη συνεχάρη τόσο την πρόεδρο του Συλλόγου Ελαίας Νήσος Λέσβος, Φωτεινή Τιρπιντήρη  όσο και τον Περιφερειάρχη κ. Μουτζούρη ενώ κατά την ομιλία του αναφέρθηκε με θερμά λόγια για τη Λέσβο και την ιστορία του ελαιολάδου για τον τόπο μας σημειώνοντας ότι η Λέσβος χαρακτηριζόταν στο μακρινό παρελθόν  ως το χρυσό νησί.

Προς τιμήν του ο κ. Παπαθανάσης αναγνώρισε και υπογράμμισε ότι η Λέσβος χρειάζεται περισσότερη στήριξη από την Πολιτεία σημειώνοντας ότι η περιοχή μας έπεσε θύμα από την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού που έκανε η Τουρκία στέλνοντας μήνυμα στους γείτονές μας ότι η Ελλάδα αταλάντευτα προστατεύει και θα συνεχίσει να προστατεύει στο ακέραιο τα σύνορά της και στη θάλασσα.

 Ο Υπουργός αναφέρθηκε στα χρηματοδοτικά εργαλεία που βρίσκονται ήδη στη διάθεση των επιχειρηματιών και τα νέα που θα προστεθούν σημειώνοντας ότι με τα όσα είδε στη Λέσβο είναι πεπεισμένος ότι η τυποποίηση του ελαιολάδου πρέπει να ενταχθεί για να χρηματοδοτείται από τον Αναπτυξιακό Νόμο (αν και αυτή η διαπίστωση έρχεται με καθυστέρηση δεδομένου ότι ο νέος Αναπτυξιακός ήδη εφαρμόζεται).

Τέλος κατά την ομιλία του Υπουργού στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης αυτό που προκάλεσε αμηχανία στο ακροατήριο ήταν η αναφορά του στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λέσβου για την οποία είπε ότι είναι η δεύτερη εξαγωγική δύναμη στην Ελλάδα. Και αυτό ενώ ως γνωστόν η Ένωση έχει καταρρεύσει.

Αναχωρώντας από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης και συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπου Αθανασίου  μετέβη στο Επιμελητήριο Λέσβου όπου είχε συνάντηση με τη διοίκηση του κορυφαίου φορέα εκπροσώπησης των επιχειρηματιών.

Η συνάντηση έγινε κεκλεισμένων των θυρών χωρίς προσκλήσεις στα Μέσα Ενημέρωσης.

Οι μονοί προσκεκλημένοι ήταν τα μέλη του προεδρείου του Συλλόγου Μελετητών Συμβούλων επιχειρήσεων οι οποίοι έχουν αποσπάσει τη δέσμευση του Υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη παρουσία του κ. Αθανασίου για επιδότηση μέσω Αναπτυξιακού Νόμου στο 70% κάτι για το οποίο δεσμεύτηκε και ο κ. Παπαθανάσης. Ωστόσο στις μέχρι τώρα προκηρυχθείσες δράσεις αυτό ισχύει μόνο για την περιοχή της Αγιάσου στη Λέσβο ως ορεινή όπως και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας που έχουν αυτό το χαρακτήρα μεταξύ των οποίων και σε περιοχές της Θεσσαλίας!

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img