Αυτοδιοικητική συστράτευση επιδιώκει η “Πυξίδα”

Από την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες η Ερ. Χιωτέλλη
Spread the love


  • Απολογισμός 3ετίας από την παράταξη της αντιπολίτευσης στο Δήμο Μυτιλήνης, με 112 παρεμβάσεις και πολλά ερωτηματικά ως προς τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής

Ανοιχτή σε μια «αυτοδιοικητική συστράτευση» – όπως χαρακτηριστικά είπε – με υποψηφίους από όλους τους πολιτικούς χώρους, πλην του ακροδεξιού, για τις επόμενες εκλογές, δήλωσε χθες η επικεφαλής της παράταξης “Με πυξίδα τον πολίτη”, Εριφύλη Χιωτέλλη. Μαζί με τους συνεργάτες της – Δημοτικούς Συμβούλους, Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Μαρία Ζερβού και Δημήτρη Μαλλιαρού, η κ. Χιωτέλλη παρουσίασε τον απολογισμό δράσεων και πρωτοβουλιών της “Πυξίδας” από το 2019 μέχρι σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ φάνηκε ότι ήδη βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία για την παρουσία της παράταξης στην εκλογική αναμέτρηση που θα διεξαχθεί σε έναν χρόνο, με επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο από τον κεντρώο χώρο, όπως σημείωσε. 

Η αναφορά αυτή παραπέμπει στην υποψηφιότητα του Παναγιώτη Χριστόφα, με τον οποίο – πληροφορίες αναφέρουν ότι – έχουν γίνει αρκετές επαφές το τελευταίο διάστημα, και μένει να επισημοποιηθεί ή όχι αυτή η συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης αναφέρθηκε σε 112 παρεμβάσεις που έγιναν από τα στελέχη της “Πυξίδας” κατά τα 3 χρόνια της θητείας τους για διάφορα ζητήματα, όπως η λειτουργία της ΔΕΥΑΛ και της ΑΔΕΛ, καθώς και των Νομικών Προσώπων μετά από την δημιουργία των δύο νέων Δήμων. Η Ερ. Χιωτέλλη στάθηκε ιδιαίτερα στην στήριξη της παράταξης προς τις Κοινότητες και τα αιτήματά τους για αυτονομία, με πόρους και αρμοδιότητες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε κάθε χωριό. Ακόμη αναφέρθηκε σε έργα που έχουν βαλτώσει, όπως η αποκατάσταση και πιστοποίηση των παιδικών χαρών, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος Μυτιλήνης έχει πληρώσει το τελευταίο χρονικό διάστημα αποζημιώσεις 100.000 ευρώ για εργασίες που δεν εκτελέστηκαν με υπαιτιότητα της Δημοτικής Αρχής. Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της ως προς την πορεία του προγράμματος “Αντώνης Τρίτσης”, όπου ο Δήμος κατέθεσε 16 προτάσεις και εντάχθηκαν οι οχτώ. 

Εξάλλου, επεσήμανε την αντίθεση της “Πυξίδας” ως προς την πάγια τακτική της Δημοτικής Αρχής με τις απευθείας αναθέσεις, ενώ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα σοβαρό και επικίνδυνο για τα δικαιώματα των εργαζομένων το θέμα που έχει προκύψει με τα μπλοκάκια παροχής υπηρεσιών στη ΔΕΔΑΠΑΛ. «Δούλευαν εργολάβοι για 2 και 3 μήνες χωρίς συμβάσεις, αλλά με εντολή Δημάρχου και κάποιοι λένε ότι δεν έγινε και τίποτα, ήταν λίγοι. Πρέπει να λυθεί αυτό το ζήτημα και να μην επαναληφθεί», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Χιωτέλλη.

Αναφερόμενη στην έλλειψη προσωπικού στο Δήμο Μυτιλήνης, σημείωσε ότι σήμερα εργάζονται περίπου οι μισοί από τους υπαλλήλους που προβλέπει ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας κι αυτό είναι πασιφανές σε όλες τις Υπηρεσίες: «Τι έκανε η Δημοτική Αρχή αυτά τα 3 χρόνια για να διεκδικήσει προσωπικό και να καλύψει τα κενά; Δεν υπήρξε καμία κινητοποίηση, ούτε διαμαρτυρία, ακόμη και από τον Σύλλογο των Εργαζομένων».

Απαντώντας σε ερώτηση για το μέλλον της παράταξης και την συμμετοχή της στις επόμενες εκλογές η Ερ. Χιωτέλλη είπε με νόημα ότι «ήμασταν νέοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά αντιληφθήκαμε πολύ γρήγορα ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές σχέσεις για την εξασφάλιση ψήφων μέσω των προσλήψεων, των απευθείας αναθέσεων, κλπ.. Για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πλέγμα των σχέσεων πρέπει να συνεργαστούμε πάνω σε βασικές αρχές και από κοινού να κατέβουμε στις επόμενες εκλογές. Είμαστε στην διάθεση μιας τέτοιας Κίνησης – σύμπραξης, με επικεφαλής από τον κεντρώο χώρο».

Σε ό,τι αφορά την στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Χιωτέλλη είπε ότι πάγια θέση του κόμματος είναι τα πλατιά ψηφοδέλτια και μόλις ανακοινωθούν και επίσημα όλες οι υποψηφιότητες θα παρθούν συλλογικά οι τελικές αποφάσεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση