Αγορές και… αγορές

Spread the love

Δύο φωτογραφίες ενδεικτικά από την αγορά στη Μύρινα της Λήμνου και την αγορά της Χίου, την Απλωταριά.  Τα πλακόστρωτα άψογα συντηρημένα και πεντακάθαρα, κολονάκια εκεί που χρειάζεται για να αποτρέπεται η είσοδος οδηγών που δεν έχουν ευαισθησία και παραβαίνουν τις απαγορευτικές πινακίδες και απόλυτη ηρεμία όταν είναι κλειστά τα μαγαζιά για να κάνει ο τουρίστας τη βόλτα του κοιτάζοντας τις βιτρίνες. Μάλιστα στην αγορά της Χίου έχει και παγκάκια κατά μήκος του πλακόστρωτου για να καθίσει κανείς να απολαύσει το παγωτό του από μία τοπική βιοτεχνία που λειτουργεί στην περιοχή και γενικότερα να ξεσκάσει χωρίς καυσαέρια, αυτοκίνητα, εξατμίσεις από μηχανάκια και κίνδυνο να τον πατήσουν.

Όλα τα παραπάνω δεν έχουν καμία σχέση με την αγορά της Μυτιλήνης, που ακόμα και τις ώρες που είναι ανοιχτή, τα μηχανάκια πάνε και έρχονται, ενώ την ώρα που κλείνει μετατρέπεται σε αυτοκινητόδρομο και ο καθένας που κινείται εισπνέει καυσαέριο και είναι αναγκασμένος να κυκλοφορεί ανάμεσα στις ρόδες των αυτοκινήτων και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα πάνω στα πεζοδρόμια.  Τελικά το να διασχίσει κανείς την Ερμού στη Μυτιλήνη είναι μία δύσκολη υπόθεση, θα τον κουράσει και οι λιγοστοί τουρίστες που έχουμε στον τόπο κοιτούν απορημένοι.

Να γιατί η Λήμνος ήταν sold out πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά ακόμα και φέτος το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος δεν έπεφτε καρφίτσα. Η Λήμνος, παρότι ανήκουμε στον ίδιο Νομό, έχει ακολουθήσει μία διαφορετική πορεία και κατάφερε παρά τα προβλήματα της απομόνωσης που αντιμετωπίζει να προσελκύει σημαντικό τουρισμό, ανάλογα με τον πληθυσμό του νησιού και οι προοπτικές πλέον είναι πολύ καλές, ώστε τα επόμενα χρόνια το δεύτερο νησί του Νομού μας vα βρεθεί μεταξύ των top προορισμών της χώρας. Παρά τις επικοινωνιακές δυσκολίες και όχι μόνο, καθώς η Λήμνος δεν είχε ούτε τις ευκαιρίες, ούτε τα έργα της Λέσβου!

Η Μυτιλήνη, η κατά τα άλλα αρχόντισσα του Αιγαίου με τα αρχοντικά, τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους και το φυσικό περιβάλλον απλά βράζει στο ζουμί της. Είναι η διαφορά νοοτροπίας. Δεν μπορεί να έχεις έναν τόπο εχθρικό και για τους «ιθαγενείς» και για τους επισκέπτες και μετά να ψάχνεσαι και να πληρώνεις μελέτες να σου πουν γιατί δεν έχεις τουρίστες λες και δεν ξέρεις την απάντηση.

Συνήθως όταν περιμένουμε επισκέψεις στα σπίτια μας φροντίζουμε να βρίσκονται όλα στη λεπτομέρεια.  Ε, αυτό που ισχύει για τον καθένα δεν θέλει να το καταλάβει για το σύνολο η αυτοδιοίκηση.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση