Μια διαφορετική γευστική εμπειρία απόλαυσαν χθες οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Λουτρόπολης Θερμής. Σαράντα σχεδόν μέρες μετά τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης δοκίμασαν νηστίσιμες τροφές στο σαρακοστιανό πικ – νικ που έγινε στην αυλή του σχολείου. Το μενού περιείχε λαχανικά από το σχολικό κήπο και διάφορα άλλα καλούδια, όπως ταραμοσαλάτα, χαλβά, ελιές, τουρσί, ραπανάκια, κρεμμυδάκια, μαρουλοσαλάτα και λαχανοσαλάτα, ψητές πατάτες, βραστές γαρίδες και για επιδόρπιο μήλο.
Τα εδέσματα ήταν νοστιμότατα και τα «τίμησαν» όλοι οι μαθητές, αρκετοί από τους οποίους πήραν και δεύτερο πιάτο. Μια ξεχωριστή νότα έδωσαν τα παιδάκια του νηπιαγωγείου της Θερμής, που επισκέφθηκαν το Δημοτικό σχολείο με τις νηπιαγωγούς τους, προσφέροντας στα παιδιά του Δημοτικού ψημένες φέτες ψωμιού με λάδι και ρίγανη (καπιράδες), που έφτιαξαν στο πλαίσιο εκπαιδευτικού τους προγράμματος για την ελιά και το λάδι.
Το σαρακοστιανό τραπέζι αποτελεί πλέον θεσμό για το Δημοτικό σχολείο της Λουτρόπολης Θερμής μιας και γίνεται για 8η συνεχή χρονιά. Συγκεκριμένα, πραγματοποιείται αμέσως μετά τη συγκομιδή των χειμωνιάτικων λαχανικών του σχολικού κήπου και στόχος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές, μέσα από αυτό, τις απλές και λιτές γεύσεις της νηστίσιμης διατροφής την περίοδο της Σαρακοστής.