Αρχίζει σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης η τελική φάση του 52ου Πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων που διοργανώνεται από την ΕΟΚ με την πολύτιμη συνεισφορά της ΤΕ ΕΟΚ Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Δήμου Μυτιλήνης.
Οι αποστολές των οκτώ ομάδων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Final-8 βρίσκονται ήδη στη Μυτιλήνη και σήμερα Τετάρτη θα δώσουν τα πρώτα τους παιχνίδια. Οι αγώνες θα διαρκέσουν από τις 18 Ιουνίου μέχρι τις 22 του ίδιου μήνα, σε πέντε μέρες γεμάτες μπάσκετ από τα μελλοντικά αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, που θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου Νεάπολης, το οποίο είναι κατάλληλα διαμορφωμένο για να υποδεχθεί κορυφαίες ομάδες, ανάμεσά τους ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο Άρης. Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής της τελικής φάσης, οι οκτώ ομάδες είναι χωρισμένες σε δυο ομίλους των τεσσάρων ομάδων βάσει της θέσης που πήραν στην φάση των 16.
Συνολικά τρία παιχνίδια θα δώσουν οι ομάδες στην φάση των ομίλων και οι δυο πρώτες της κατάταξης θα προκριθούν στα ημιτελικά του Σαββάτου, που θα αρχίσουν στις 14:00 και στις 16:30. Ο μεγάλος τελικός που θα αναδείξει τον πρωταθλητή στην κατηγορία των παίδων για την αγωνιστική περίοδο 2024-25, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, στις 13:30, ενώ ο μικρός τελικός θα διεξαχθεί δυόμισι ώρες νωρίτερα.
Τέλος, μεγάλος αναμένεται να είναι ο αριθμός των θεατών από την Λέσβο και όχι μόνο που θα σπεύσουν στο κλειστό για να παρακολουθήσουν από κοντά τους αγώνες του 52ου πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων.
Το πρόγραμμα των αγώνων
Τετάρτη 18/06
- 12.00 Κολοσσός Ρόδου-Προμηθέας Πάτρας
- 14.30 Παναθηναϊκός-Πανσερραϊκός
- 17.00 ΔΕΚΑ-Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας
- 19.30 Ολυμπιακός-Άρης
Πέμπτη 19/06
- 12.00 Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας-Κολοσσός Ρόδου
- 14.30 Πανσερραϊκός-Ολυμπιακός
- 17.00 Προμηθέας Πάτρας-ΔΕΚΑ
- 19.30 Άρης-Παναθηναϊκός
Παρασκευή 20/06
- 11.00 Κολοσσός Ρόδου-ΔΕΚΑ
- 13.30 Άρης-Πανσερραϊκός
- 16.00 Ακαδημία Σχηματαρίου Πρωτέας-Προμηθέας Πάτρας
- 18.30 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός
Σάββατο 21/06
- 14.00 1ος Α’ ομίλου-2ος Β’ ομίλου (Γ1)
- 16.30 2ος Α’ ομίλου-1ος Β’ ομίλου (Γ2)
Κυριακή 22/06
- 11.00 Ηττημένος Γ1-Ηττημένος Γ2 (3η & 4η θέση)
- 13.30 Νικητής Γ1-Νικητής Γ2 (1η & 2η θέση)