Μέχρι τον τελικό του Αιγαίου έφθασε φέτος η ομάδα κορασίδων του Αίολου Μυτιλήνης σε μια χρονιά που θα την θυμούνται για πολλά χρόνια στο σύλλογο, ως μια από τις πιο πετυχημένες σε επίπεδο κορασίδων. Η ομάδα του Θοδωρή Γιαννίκου εξασφάλισε την παρουσία της στον τελικό του Αιγαίου, ξεπερνώντας αρχικά το εμπόδιο του πρωταθλητή Κυκλάδων ΑΟ Άνδρου, του οποίου επιβλήθηκε με 53-37, παίζοντας καλό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Στη συνέχεια ο Αίολος κλήθηκε να αντιμετωπίσει στον τελικό του Αιγαίου τον δυνατό ΟΦΗ, ο οποίος ήταν το φαβορί για την πρόκριση στην οκτάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο όπου ο Αίολος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός, στα επόμενα τρία δεκάλεπτα η κρητική ομάδα έδειξε στο παρκέ την ποιότητα που έχει ως ομάδα, νικώντας τον Αίολο εύκολα με σκορ 63-39 και θα συνεχίσει στην οκτάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Αυτή η ήττα σε καμία περίπτωση δεν ακυρώνει την εξαιρετική πορεία που πραγματοποίησε φέτος το τμήμα κορασίδων του Αίολου, φθάνοντας μια ανάσα από την πρόκριση στην οκτάδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος.