Ελεύθεροι και εκτός Μόριας

Μετά από μια μαραθώνια διαδικασία που ξεκίνησε από τις 10 το πρωί, λίγο μετά τις 4 το απόγευμα ανακοινώθηκε η απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα, σύμφωνα με την οποία αφήνονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι τέσσερις ανήλικοι Πακιστανοί που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό 16χρονου ομοεθνή τους στο hot spot της Μόριας.

Οι 17χρονοι στις απολογίες τους αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες, είπαν δε ότι ο ίδιος “παρενοχλούσε” άλλους ομοεθνείς τους στη Μόρια. Η εξέταση του κάθε κατηγορούμενου κράτησε κάτι παραπάνω από μισή ώρα, ενώ λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι απολογίες τους. Από εκείνη τη στιγμή χρειάσθηκε να περάσουν πάνω από τρεις ώρες μέχρι ν’ ανακοινωθεί η απόφαση, η οποία πάντως σύμφωνα με πληροφορίες έγινε δεκτή με απόλυτη ικανοποίηση από τους κατηγορούμενους,  αφού προβλέπει την άμεση μετακίνησή τους από τη Μόρια σε άλλη δομή εντός του νησιού, μέχρι να οδηγηθούν σε δίκη.

Συγκεκριμένα οι περιοριστικοί όροι που επιβλήθηκαν ήταν οι εξής:

– Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

-Απαγόρευση διαμονής στη Μόρια και άμεση μετακίνησή τους σε άλλη δομή υπό την  διακριτική επιτήρηση της Αστυνομίας (δεν θα είναι κρατούμενοι)

-Απαγόρευση συναναστροφής με ανηλίκους και φυσικά με το θύμα.

Η απόφαση θεωρείται αναμενόμενη από τους δικηγόρους λόγω του ότι οι τέσσερις κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι και παρότι κατηγορούνται για κακούργημα δεν προβλέπεται ποινή άνω των 10 χρόνων φυλάκισης.

Δικηγόροι των τεσσάρων 17χρονων είχαν οριστεί αυτεπάγγελτα οι: Βασιλούδης Δημήτρης, Μοιρασγεντής Δημήτρης, Κεφάλας Θεμιστοκλής και Αλεξανδρής Νικόλαος. Θυμίζουμε ότι όπως γράψαμε χθες, είχε προηγηθεί παραίτηση των τεσσάρων δικηγόρων που είχαν ορισθεί αρχικά βάσει του κανονισμού, καθώς αρνήθηκαν ν’ αναλάβουν την υπεράσπιση των δραστών, μετά την ανάγνωση της δικογραφίας.

Χθες η Αστυνομική διεύθυνση εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση για τον ομαδικό βιασμό στη Μόρια επιβεβαιώνοντας και τις πληροφορίες που έγραφαν χθες τα “Νέα της Λέσβου” ότι κατέγραφαν όσα συνέβαιναν με τα κινητά τους τηλέφωνα. Ήδη έχουν κατασχεθεί τρία κινητά τηλέφωνα τα οποία επεξεργάζονται οι Αρχές.