Διάλεξη του Απόστολου Γονιδέλλη για τον Θεόφραστο

Διάλεξη με θέμα “Θεοφράστου χαρακτήρες” θα πραγματοποιήσει την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 7.30 το απόγευμα,  ο Απόστολος Γονιδέλλης στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Παλαίχθων” στην πλατεία Ψυρρή (Παλλάδος 24-26).

Ο Θεόφραστος ήταν ένας από τους σημαντικότερους φιλοσόφους – επιστήμονες και γεννήθηκε στην Ερεσό. Ήταν διάδοχος του Αριστοτέλη στο Λύκειο και διέπρεψε στην φιλοσοφία και κυρίως στη βοτανολογία. Οι Λέσβιοι και ακόμη περισσότερο οι Ερέσιοι θα έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν αυτή την ενδιαφέρουσα διάλεξη.

Ο Απόστολος Γονιδέλλης γεννήθηκε στα Λουτρά της Λέσβου και ασχολείται πολλά χρόνια με τα γράμματα. Εδώ και πολύ καιρό ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά με την μελέτη της Αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα με την Ελληνική Προϊστορική Παράδοση και το Ελληνικό Κοσμογονικό και Θεογονικό σύστημα. Θεωρείται δε ένας από τους λίγους εξειδικευμένους ερευνητές των έργων του Ησιόδου. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. Αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, μεγάλο αριθμό διαλέξεων προωθώντας θέματα που αφορούν τον ελληνισμό. Εκτός όλων αυτών είναι ενεργό μέλος σε διάφορους πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους και οργανισμούς.