Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου, 2023

Εμπόδια στην εκκένωση του ΠΙΚΠΑ από τη ΜΚΟ – UP DATE Προθεσμία δυο ακόμη ημερών

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Σήμερα το πρωί στελέχη της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής ενημέρωσαν την ΜΚΟ η οποία έχει εγκατασταθεί εδώ και 8 χρόνια στο χώρο των δημοτικών παιδικών κατασκηνώσεων, ότι θα μετακινηθούν οι φιλοξενούμενοι εκεί ,στη δημοτική δομή του Καρά Τεπέ προκειμένου σε εφαρμογή της απόφασης του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη,η δομή να κλείσει. Η Οργάνωση αντιδρά στην εκκένωση της δομής υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν διαδικασίες για ορισμένους από τους διαμένοντες εκεί, ενώ είναι βέβαιο ότι θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα, προκειμένου να εμποδίσει το κλείσιμο της δομής, σε ένα χώρο που ανήκει στο δημόσιο. Χαρακτηριστική των προθέσεων της συγκεκριμένης ΜΚΟ σχετική ανάρτηση που αναφέρει “ότι και να γίνει σήμερα ή τις επόμενες ημέρες θα μας κάνει πιο δυνατούς…” Μέχρι αυτή την ώρα (1.30) δεν έχει ξεκινήσει η εκκένωση της δομής.
UP DATE :
Όπως έγινε γνωστό δόθηκε περιθώριο δυο ακόμη ημερών μέχρι 31 Οκτωβρίου -που ήταν και η απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου- μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την εκκένωση της δομής.
Σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Μετανάστευσης αναφέρει τα εξής:
“Με ασφάλεια θα μεταφερθούν στην αναγνωρισμένη δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για ευάλωτα άτομα, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οι τελευταίοι 74 διαμένοντες στην άτυπη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ Λέσβου. Σημειώνεται ότι η δημοτική δομή φιλοξενίας έχει σήμερα 524 κενές θέσεις. Επισημαίνεται ότι στη δομή του ΠΙΚΠΑ Λέσβου διέμεναν επίσης 21 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε ειδικές δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής επέδωσε σήμερα την σχετική απόφαση μετακίνησης. Αναμένουμε από την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την έκταση να συνεργαστεί για την ασφαλή μεταφορά των επωφελούμενων. Ο χώρος του ΠΙΚΠΑ αποτελεί δημόσια έκταση που παρέμεινε, τα τελευταία χρόνια, υπό κατάληψη, με την άτυπη δομή να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο. Η ολοκλήρωση της μετακίνησης των 74 διαμενόντων θα έχει ως αποτέλεσμα και την απόδοση της έκτασης στο Δημόσιο, για να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας” καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου

- Advertisement -

More articles

spot_img