- Ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου παίρνει θέση για το ζήτημα της πεζοδρόμησης στον παραλιακό δρόμο, ενώ παράλληλα κατηγορεί το Δήμο Μυτιλήνης για απραξία σε σειρά δρομολογημένων έργων στην περιοχή
Δριμεία επίθεση κατά της Δημοτικής Αρχής Μυτιλήνης εξαπέλυσε ο πρώην Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου, Μανώλης Αρμενάκας, με αφορμή την αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει για την πεζοδρόμηση του παραλιακού δρόμου στο Πλωμάρι. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε παρέμβασή του προς τα “Νέα της Λέσβου”, «η ασχετοσύνη και η επικινδυνότητα της Δημοτικής Αρχής Κύτελη μετά των τοπικών Βαρβαγιάννη και Ξανθούλη δυστυχώς εκφράζεται με άνομες και επικίνδυνες αποφάσεις και δεν έχει τέλος».
Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι έχει συμβεί ατύχημα στον παραλιακό δρόμο του Πλωμαρίου όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία κατά τις βραδινές ώρες επειδή δεν εφαρμόζεται η κυκλοφοριακή μελέτη που είχε συνταχθεί επί της θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις.
Ειδικά για το ζήτημα της πεζοδρόμησης, ο κ. Αρμενάκας αναφέρει: «Επειδή πολύς λόγος έγινε για την απαγόρευση κυκλοφορίας επί τμήματος της παραλιακής οδού Π. Μιχαλέλη στο Πλωμάρι και επειδή ο καθένας βγαίνει και λέει ό,τι του κατέβει, χωρίς να μελετήσει έγγραφα και αποφάσεις, θεωρώ χρέος μου ως τέως τελευταίος Αντιδήμαρχος της περιοχής να αναφέρω ότι η παραλιακή οδός Π. Μιχαλέλη, υπάγεται διοικητικά στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, που είναι και το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει τελικά για την παύση ή όχι της κυκλοφορίας. Εμείς τότε, προκειμένου να παύσει διά παντός το χάος που βρήκαμε στο Πλωμάρι, προβήκαμε στη σύνταξη κυκλοφοριακής μελέτης όλου του Πλωμαρίου, η οποία εγκρίθηκε από τις συναρμόδιες Υπηρεσίες και ειδικά από την Λιμενική Επιτροπή του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και ισχύει έναντι όλων. Στη μελέτη αυτή προβλέπονται μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του δρόμου συγκεκριμένες ώρες και συγκεκριμένη περίοδο, χώροι ελεγχόμενης και μη στάθμευσης νότια του πάρκου Πλωμαρίου, ώρες τροφοδοσίας καταστημάτων και οτιδήποτε άλλο είναι χρήσιμο για την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων από τον Μάιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Επίσης τοποθετήσαμε φωτεινούς σηματοδότες για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην Π. Κουντουριώτου».
«Μαγαζάκια ημετέρων»
Και συνεχίζει τονίζοντας ότι «δυστυχώς οι σημερινοί άρχοντες είναι καταρχήν αδιάβαστοι. Διότι εάν είχαν μελετήσει την ισχύουσα εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη, δεν θα προέβαιναν σε παράνομες και αυθαίρετες ενέργειες για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα προσωπικά, κομματικά και συντεχνιακά. Η ισχύουσα μελέτη ήταν οριζόντια και δεν έκανε διακρίσεις, πράγμα που κάνουν οι νυν γνωμοδοτικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Κοινότητας Πλωμαρίου, το οποίο είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο, αφού δεν τολμά να εφαρμόσει την νομιμότητα και να σπάσει αυγά, αφήνοντας τον τόπο έρμαιο συμφερόντων, που ουσιαστικά πλήττουν τον τουρισμό».
Ο πρώην Αντιδήμαρχος του Πλωμαρίου σημειώνει επίσης ότι «δεν είναι τυχαίο πως ξαφνικά φύτρωσαν αυθαίρετα μαγαζάκια ημετέρων μέσα στο δρόμο, έγιναν καταλήψεις πεζοδρομίων και δεν μπορεί άνθρωπος να περπατήσει στην παραλιακή οδό Π. Μιχαλέλη, κινδυνεύουν δε κάθε μέρα όσοι περπατούν, αλλά η Δημοτική Αρχή κοιμάται, ανέχεται, κωφεύει».
«Πού είναι τα λεφτά;»
Κλείνοντας, ο κ. Αρμενάκας ασκεί κριτική στην Δημοτική αρχή και για άλλα έργα που έχουν μείνει στα χαρτιά, όπως αναφέρει: «Δεν είναι τυχαίο ότι το έργο της προβλήτας κάτω από την Π. Μιχαλέλη, παραμένει μισό, αφού η υφιστάμενη μελέτη που κάναμε εμείς ως Δημοτική Αρχή, εφαρμόστηκε κατά το ήμισυ, φημολογείται δε ότι και ο εργολάβος μένει απλήρωτος. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν εκτελέστηκε ποτέ το έργο που είχαμε υπογράψει και αφορούσε την επισκευή όλου του πλακόστρωτου της Παύλου Κουντουριώτου (άραγε πού πήγαν τα λεφτά), δεν είναι τυχαίο ότι δεν εκτελέστηκε το έργο της τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς Κουρνέλα (άραγε πού πήγαν τα λεφτά) και ότι το μόνο έργο που υπογράψαμε εμείς και εκτελέστηκε περνά μπροστά από ιδιοκτησίες τοπικών αρχόντων. Τέλος δεν είναι τυχαίο ότι παραδώσαμε ένα Πλωμάρι πεντακάθαρο, αστραφτερό και σήμερα βοά η ακαθαρσία, η αταξία, η εγκατάλειψη, διότι δυστυχώς παρά τον πακτωλό χρημάτων που πήρε ο Δήμος Μυτιλήνης, λέγοντας το ΝΑΙ στη Βάστρια, το Πλωμάρι, που αποτελεί την τουριστική βιομηχανία του Δήμου, δεν πήρε ούτε ψίχουλα. Άραγε τι φταίει;», καταλήγει ο πρώην Αντιδήμαρχος.