“Έρχεται” η “Ρόζα”

Πρεμιέρα έκανε το πρώτο τρέιλερ της  πολυαναμενόμενης ταινίας  ελληνοτουρκικής συμπαραγωγής “Η Ρόζα της Σμύρνης” με μεγάλη αποδοχή και θετικά σχόλια από το κοινό, που αναμένει την επίσημη προβολή.  Η ταινία βασίζεται στο μυθιστόρημα του Γιάννη Γιαννέλη-Θεοδοσιάδη “Ισμαήλ και Ρόζα” σε σκηνοθεσία του γνωστού από μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες Γιώργου Κορδέλλα.

Γυρίσματα της ταινίας, εκτός από τη Σμύρνη, θυμίζουμε ότι έχουν γίνει και στη Λέσβο και συγκεκριμένα στην Αγιάσο με τη συμμετοχή ντόπιων ερασιτεχνών ηθοποιών.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Σμύρνη 1922: Η Ρόζα (Λήδα Πρωτοψάλτη), γόνος πλούσιας οικογένειας, παντρεύεται. Αθήνα 1987: H Ρόζα ζει με την εγγονή της Μαριάννα (Ευγενία Δημητροπούλου) και κουβαλάει ένα επτασφράγιστο μυστικό που δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν. Όμως το συλλεκτικό πάθος του Δημήτρη (Τάσος Νούσιας), ενός αρχιτέκτονα, τον οδηγεί στα παράλια της Μικράς Ασίας και πιο συγκεκριμένα στα χνάρια της αινιγματικής Ρόζας. Μια παλιά φωτογραφία και ένα νυφικό είναι αρκετά για να ανασυρθεί μια παλιά ερωτική ιστορία και να γεννηθεί μια καινούργια.

Η  επίσημη πρεμιέρα της ταινίας θα γίνει στον κινηματογράφο ΠΑΛΛΑΣ στις 12 Δεκεμβρίου, με προσωπικές προσκλήσεις, ενώ αναμένεται στις αίθουσες από τις 22 Δεκεμβρίου.