Με προσκεκλημένους ομιλητές την Μαρία Καρυστιανού, Ηλία Παπαγγελή και Μαρία Ντόλκα από τον Συλλογο Συγγενων θυμάτων Τεμπων και τον Ιάσονα Αποστολόπουλο η Ένωση Ιατρών ΕΣΥ Λέσβου συνδιοργανώνει μαζί με την ΕΛΜΕ Λέσβου εκδήλωση -συζήτηση με θέμα «το κρατικό έγκλημα στα Τέμπη, τη συνδεση του με την δολοφονική πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων και την συστηματική συγκάλυψη των κρατικών εγκλημάτων».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης στις 19.00 ενώ αυτή την Τρίτη αναμένεται να δοθεί συνέντευξη Τύπου όπου οι συνδιοργανωτές θα ενημερώσουν αναλυτικότερα και θα τοποθετηθούν πάνω σε αυτά τα ζητήματα που θα αναπτυχθούν.
Είναι η δεύτερη φορά που η κ. Καριστηιανού θα επισκεφτεί τη Μυτιλήνη καθώς είχε βρεθεί και το Μάιο του 2024 και πάλι σε εκδήλωση που είχε γίνει στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης ενώ ιδιωτικά είχε έρθει και μετά το Πάσχα στο πανηγύρι του Ταξιάρχη.