Η νησιώτικη κουζίνα στο Λονδίνο

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου με την Υφυπουργό Τουρισμού, Σ. Ζαχαράκη
Spread the love


Στη διοργάνωση του «National Geographic Food Festival», που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο συμμετείχε για πρώτη φορά η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας και  προβολής των νησιών μας, με σκοπό την προβολή της ελληνικής γαστρονομίας. Την επιμέλεια των πιάτων που μοσχοβολούσαν Ελλάδα και δημιούργησαν ουρές, είχε η γαστρονομική πρέσβειρα του Βορείου Αιγαίου, σεφ, Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Οι συνταγές που δημιούργησε εντυπωσίασαν το κοινό που περίμενε να γευτεί το ονειρικό τραχανώτο με φρέσκα λαχανικά αλλά και τις γαρίδες με φέτα, όλα φτιαγμένα με προϊόντα που ταξίδεψαν, ειδικά για το «National Geographic Food Festival»,  από τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Όπως το μοναδικό ελαιόλαδο Μυτιλήνης, ο ξινός τραχανάς Χίου, οι γαρίδες Λήμνου, το ούζο Μυτιλήνης, το λαδοτύρι Μυτιλήνης, η Φέτα ΠΟΠ Μυτιλήνης, η μαστίχα Χίου, τα κρασιά Σάμου  κ.ά..

Τις γεύσεις του Βορείου Αιγαίου δοκίμασαν, μεταξύ άλλων, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο guru της ιταλικής κουζίνας και ambassador της ιταλικής γαστρονομίας, Gennaro Contaldo, ο  Βρετανός συγγραφέας τροφίμων και σεφ, γνωστός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις, Jonathan Phang, κ.ά..

«Η ελληνική γεύση και το Βόρειο Αιγαίο  σάρωσαν στο “National Geographic Food Festival 2022”  στο Λονδίνο», δήλωσε μετά το τέλος της έκθεσης η γνωστή Ελληνίδα σεφ και συμπλήρωσε: «Συνεχίζουμε  με την Περιφέρεια Β. Αιγαίου την προβολή των μοναδικών προϊόντων των νησιών μας και δουλεύουμε ομαδικά αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε και τον συγχαίρω για την προσπάθεια προβολής των νησιών μας».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση