Το υπέροχο ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών

giorti_poulion_2016Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης διοργανώνουν το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στη Δημόσια βιβλιοθήκη, παιδικό εργαστήρι σχετικά με το μαγικό ταξίδι της μετανάστευσης των πουλιών.

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές που θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε τον υπέροχο κόσμο της μετανάστευσης μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch 15).

Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης, αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασής τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μέσω μιας παρουσίασης για τα πουλιά της Λέσβου και δημιουργικών δραστηριοτήτων όπως ζωγραφική, κατασκευή μάσκας κ.ά., θα  ξεκινήσουμε το ταξίδι μας  στον κόσμο των πουλιών.  Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 12 ετών.

Για πληροφορίες  μπορείτε να απευθύνεστε στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης, κα Μαρία Νάκκα, τηλ. 22510-40134. Η συμμετοχή στο  εργαστήρι είναι ελεύθερη και δωρεάν.