Φιλοδοξώντας ότι θα αναδειχθεί μετά τα Ροδαφνίδια Λισβορίου και στην Μυτιλήνη ένας νέος πόλος έρευνας και αποκαλύψεων ευρημάτων της προϊστορικής περιόδου, ο καθηγητής Κομνηνός Αργυρέλλης παρέδωσε πρόσφατα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία έναν αριθμό ευρημάτων, τα οποία ζήτησε να τεθούν υπό την έρευνα των αρμοδίων, καθώς ο ίδιος ισχυρίζεται ότι συγκεντρώνουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά και τις μεταξύ τους ομοιότητες, οι οποίες παραπέμπουν σε εργαλεία της Νεολιθικής περιόδου. Οι ισχυρισμοί αυτοί του κ. Αργυρέλλη, μπορεί σε μια πρώτη ανάγνωση να γίνονται μη πιστευτοί, όμως στην πραγματικότητα έχουν σημαντική βάση, καθώς ο καθηγητής ισχυρίζεται ότι τα ευρήματα εντοπίστηκαν από τον ίδιο στο σημείο του Κομμένου Λόφου του Αεροδρομίου και σε αυτό το σημείο έχουν βρεθεί με τις εκσκαφές που γίνονταν στο παρελθόν για το αεροδρόμιο, διάφορα ευρήματα.
Πράγματι, από την περίοδο της επέκτασης του αεροδρομίου με το κατέβασμα του λόφου, εντοπίστηκαν πολλά ευρήματα διάφορων εποχών και καθώς τα συνεργεία που δούλευαν τότε στην περιοχή, πετούσαν πέτρες και μπάζα και στην παραλία του αεροδρομίου, παρατηρείται το φαινόμενο να εντοπίζονται ευρήματα στην παραλία.
Από την μεριά του ο κ. Αργυρέλλης τόνισε στα ‘’ΝΕΑ της Λέσβου: «Έχοντας εμπειρία πάνω σε αυτά τα θέματα, από συναφείς εκθέσεις μοντέρνων δημιουργημάτων πέτρας, που παραπέμπουν στην Νεολιθική περίοδο – π.χ. Παναγιώτης Μαρίνης, Κυψέλη Αίγινας – και παρακολουθώντας και τις ανασκαφές στα Ροδαφνίδια, έχω συλλέξει από την ευρύτερη περιοχή του Αεροδρομίου ‘’Οδυσσέας Ελύτης’’ έναν αριθμό ευρημάτων, που κατά την εκτίμησή μου προέρχονται από την Νεολιθική περίοδο. Πρόκειται για σημαντική ανακάλυψη που πιστεύω ότι δεν πρέπει να υποβαθμιστεί λόγω των διαφόρων φιλοδοξιών, που υπάρχουν και σε αυτό τον χώρο, αλλά να αναδειχθεί προς όφελος του τόπου μας. Γι’ αυτό κιόλας παρέδωσα τα πρώτα ευρήματα στην Αρχαιολογία και επικαλούμαι την προφανή μαρτυρία των φωτογραφιών που σας υποβάλλω γνωρίζοντας την εξαιρετική δουλειά που κάνετε, και είμαι βέβαιος ότι με την δημοσιότητα που θα δοθεί δεν υπάρχει περίπτωση τα πρώτα ευρήματα που παρέδωσα αλλά και τα επόμενα, να ξεχαστούν χρόνια σε κάποια κιβώτια, πράγμα που θέλω να αποφύγω».
Αυτό που μπορεί επομένως να αντιληφθεί ο καθένας είναι ότι η Λέσβος αποτελεί έναν παράδεισο αρχαιολογικών και προϊστορικών ευρημάτων, δυστυχώς όμως αυτό παραμένει άγνωστο για πολύ κόσμο, ενώ θα μπορούσε ο τόπος μας να βρισκόταν στις πρώτες θέσεις σε προβολή, και σε διεθνή έντυπα του επιστημονικού Τύπου, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τον τουρισμό αλλά και την θέση του νησιού μας παγκοσμίως. Ας ευχηθούμε να δημιουργηθεί και ένα μουσείο νεολιθικής τέχνης κοντά στους άλλους θησαυρούς που διαθέτει η λεσβιακή γη.