Καθήλωσε ο Πάνος Σόμπολος

Spread the love
  • Παρουσίασε το νέο βιβλίο του «Εγκλήματα γένους θηλυκού»

Κέρδισε τον κόσμο που γέμισε το φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου «Book and art» ο πολύπειρος δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος, παρουσιάζοντας το βιβλίο του «Εγκλήματα γένους θηλυκού». Μια εμπεριστατωμένη δημοσιογραφική έρευνα από τον Πάνο Σόμπολο που έχει βάλει τη σφραγίδα του στο αστυνομικό ρεπορτάζ, που καταγράφει τα σημαντικότερα εγκλήματα που διέπραξαν γυναίκες και απασχόλησαν το πανελλήνιο από το 1931 μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.

Το συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Αιγαίου, Αναστασία Σπυριδάκη, ενώ μίλησαν για το βιβλίο γυναίκες δημοσιογράφοι τοπικών εφημερίδων, η Πέλλη Γιακουμή, η Βαρβάρα Γκιγκιλίνη  και η Μαρία Χατζηγεωργίου. «Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στη Μυτιλήνη για καλό σκοπό», είπε με μπόλικη διάθεση χιούμορ ο Πάνος Σόμπολος, προσθέτοντας ότι έχει βρεθεί πολλές φορές στο παρελθόν στο νησί, αλλά για να καλύψει δυσάρεστα γεγονότα. Εγκλήματα, φυσικές καταστροφές ή ναυάγια.  Μιλώντας για το πέμπτο κατά σειρά βιβλίο του είπε ότι ήταν εκείνο που τον «παίδεψε» περισσότερο από τα προηγούμενα γιατί σε όλα τα προηγούμενα βάζει στον τίτλο τη φράση «όπως τα έζησα». Φράση που δεν υπάρχει σε αυτό το βιβλίο, αφού χρειάσθηκε να κάνει αναδρομή πολλά χρόνια πριν γεννηθεί ή ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία.

«Έχω ένα καλό, που είναι «κακό» για μένα, ότι θέλω τα πάντα να τα διασταυρώνω. Εμείς οι δημοσιογράφοι θέλουμε πάντα πρώτοι να βγούμε να πούμε την είδηση. Ξέρετε πόσες πρωτιές έχασα, γιατί περίμενα να το διασταυρώσω;», είπε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό και η συλλογή στοιχείων για το βιβλίο του, από τη στιγμή που δεν βασιζόταν σε δικά του στοιχεία και ρεπορτάζ ήταν μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία: «Ανέτρεξα στις εφημερίδες της εποχής. Ανέφεραν διαφορετικά τα ονόματα και τα στοιχεία. Πήγα στα αρχεία της παλιάς Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων. Πάλι δεν ήμουν ικανοποιημένος από τα στοιχεία που συγκέντρωσα. Βρήκα τα πρακτικά των δικών που έγιναν για να έχω πλήρη εικόνα. Ο ιστορικός του μέλλοντος μπορεί να κάνει χρήση των στοιχείων που παραθέτω στο βιβλίο άφοβα. Είναι διασταυρωμένα πλήρως». 

Αναφερόμενος στα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο του στάθηκε στη δολοφονία Αθανασόπουλου που είχε απασχολήσει τότε και τα ΜΜΕ του εξωτερικού. Στάθηκε επίσης σε τέσσερις γυναίκες που βρέθηκαν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα για εγκλήματα που διέπραξαν για όσο ίσχυε η θανατική ποινή, ενώ έκανε γνωστό ότι ο τελευταίος εγκληματίας που αντιμετώπισε την θανατική ποινή ήταν ο Λυμπέρης. Πολλές ήταν οι ερωτήσεις που έλαβε από το κοινό που παρακολουθούσε με προσοχή τις περιγραφές του για γεγονότα, όπως τα έζησε. Στο ερώτημα αν του λείπει η ενεργή δράση στη δημοσιογραφία απάντησε αμέσως αρνητικά. «Δεν μπορεί να είμαστε σαν τους δεσπότες και να μένουμε στις θέσεις μας εφ’ όρου ζωής. Εμείς οι μεγαλύτεροι πρέπει να φεύγουμε να έρθουν νέοι», τόνισε χαρακτηριστικά. Μίλησε ακόμη για τις σχέσεις του με διαβόητους κακοποιούς λέγοντας ότι τον εμπιστεύονταν γιατί ήξεραν ότι δεν θα έγραφε ποτέ κάτι παραπάνω από την αλήθεια, ενώ και ο ίδιος τους βοηθούσε δίνοντάς τους χρήματα. «Η μακαρίτισσα η γυναίκα μου, μου έλεγε ο μισός μισθός σου πάει στους κακοποιούς», είπε.

Το βιβλίο του «Εγκλήματα γένους θηλυκού» θα γίνει -όπως έκανε γνωστό ο Πάνος Σόμπολος  στη διάρκεια της εκδήλωσης στη Μυτιλήνη- τηλεοπτικό σίριαλ με αυτοτελή επεισόδια, ενώ ήδη από το καλοκαίρι που κυκλοφόρησε, μέσα σε λίγους μήνες, βρίσκεται στην τέταρτη έκδοσή του. 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση