ΚΥΠΕΛΛΟ ΛΕΣΒΟΥ: Ο Αετός νίκησε και στο δεύτερο παιχνίδι τη Φίλια και κατέκτησε το τρόπαιο

Spread the love

Το κύπελλο Λέσβου για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια κατέκτησε ο Αετός, που νίκησε δυο φορές την Φίλια για την τελική φάση του θεσμού. 

Στον επαναληπτικό αγώνα που διεξήχθη στο γήπεδο Λουτρών, την Κυριακή 6 Απριλίου, ο Αετός κλήθηκε να υπερασπιστεί το 2-1 του πρώτου αγώνα, έχοντας το αβαντάζ της έδρας. Η Φίλια από την άλλη προσπάθησε να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα, ώστε να πάρει εκείνη το κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μάλιστα η ομάδα του Θοδωρή Παπαλόπουλου κατάφερε να προηγηθεί δυο φορές, ωστόσο η έμπειρη και ποιοτική ομάδα του Αετού κατάφερε να απαντήσει στα γκολ των φιλοξενούμενων, νικώντας και στον δεύτερο αγώνα με σκορ 3-2, πανηγυρίζοντας μαζί με τους φίλους της την κατάκτηση του κυπέλλου, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς η ομάδα των Λουτρών ακόμα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της μετά την απώλεια του πρωταθλήματος. 

Δυνατό παιχνίδι έγινε στο γήπεδο Λουτρών το οποίο ‘’πλημμύρισε’’ από φίλους και των δυο ομάδων που δημιούργησαν εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, αποτελώντας τον 12ο παίκτη του Αετού και της Φίλιας. Παιχνίδι κέντρου στο πρώτο δεκάλεπτο με τις δυο ομάδες να μην παίρνουν πολλά ρίσκα. Η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο τελικό ανήκε στον Αετό, όταν στο 15΄ ο Βλαστέλλης έπιασε την κεφαλιά, ωστόσο ο Παπαλόπουλος ήταν σωστά τοποθετημένος και μπλόκαρε την μπάλα. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο η Φίλια άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο, ψάχνοντας το γκολ που θα έφερνε το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία. 

Με τη συμπλήρωση 25 λεπτών παιχνιδιού ο Στέλιος Τσομπανέλλης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών της γηπεδούχου ομάδας και με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ, έδωσε το προβάδισμα στη Φίλια. Στη συνέχεια ο Αετός έχοντας χάσει πλέον το πλεονέκτημα που του εξασφάλιζε το 2-1 του πρώτου αγώνα, βγήκε στην επίθεση με σκοπό να ψάξει την ισοφάριση. Στο 27΄ ο Παπαλόπουλος απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Βλαστέλλη, ενώ τρία λεπτά αργότερα τραυματίστηκε ο Γιώργος Τσομπανέλλης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Γιώργο Μανούσο. Ένα λεπτό πριν την συμπλήρωση των 45 λεπτών η ομάδα των Λουτρών ζήτησε πέναλτι για το μαρκάρισμα του Δεσποτίδη πάνω στον Μανούσο, με τον διαιτητή Βουρανή να δείχνει τη συνέχεια του αγώνα. 

Εκεί που όλα έδειχναν πως η Φίλια θα πήγαινε στα αποδυτήρια, μπροστά στο σκορ με 1-0, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Αετός κέρδισε φάουλ από πλάγια θέση, το εκτέλεσε ο Σεφουλάι, ο οποίος σημάδεψε το κεφάλι του Μπράκουλα, με τον κεντρικό αμυντικό των γηπεδούχων να τινάζει τα δίχτυα του Παπαλόπουλου για το 1-1. 

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Αετός έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 52΄ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Πλούκου με τη Φίλια να στέκεται τυχερή σε αυτή τη φάση, καθώς ένα δεύτερο γκολ του Αετού θα έκανε εξαιρετικά δύσκολο το έργο της. Όπως στο πρώτο, έτσι και στο δεύτερο ημίχρονο η Φίλια χτύπησε στην αντεπίθεση. Συγκεκριμένα στο 65΄ οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν το προβάδισμα. Ο Μιχαλάκης έφυγε στην πλάτη των αμυντικών της γηπεδούχου ομάδας, κρέμασε τον Κάμπερ στην έξοδό του και ο επερχόμενος Κουνιάρης έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι, φέρνοντας τον τελικό από την αρχή. 

Στη συνέχεια η ομάδα των Λουτρών πίεσε για την ισοφάριση, έχοντας διπλή χαμένη ευκαιρία στο 67΄, με τον Παπαλόπουλο να αποκρούει σε κόρνερ την δυνατή κεφαλιά του Μπουρού. Στην εκτέλεση του κόρνερ ο προωθημένος Καλαφάτης πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαλόπουλου, ο οποίος δεν μπόρεσε να αντιδράσει σε αυτή τη φάση, βλέποντας την εστία του να παραβιάζεται για δεύτερη φορά και πάλι από στατική φάση. Από κει και ύστερα ο Αετός πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και στο 70΄ κλείδωσε ουσιαστικά την κατάκτηση του κυπέλλου, σκοράροντας για τρίτη φορά στον δεύτερο τελικό, με έξοχο πλασέ του Δημήτρη Μπουρού, που έκανε το 3-2 και σε συνδυασμό με το 2-1 του πρώτου αγώνα, η ομάδα των Λουτρών απέκτησε διαφορά δυο τερμάτων από τη Φίλια. 

Στα εναπομείναντα λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να φθάσουν στην ισοφάριση, ώστε να μπουν ξανά στη διεκδίκηση του τροπαίου. Πάντως ο Αετός ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο στο τελευταίο εικοσάλεπτο, έχοντας ευκαιρίες για να πετύχει και τέταρτο γκολ με μεγαλύτερη στο 80΄ το δυνατό σουτ του Μπουρού, που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Παπαλόπουλος. Τελικά με συνολικό σκορ 5-3 ο Αετός κατέκτησε το κύπελλο Λέσβου ξανά, μετά το 2023, και ετοιμάζεται πλέον να αντιμετωπίσει τον Κεραυνό Αγίου Δημητρίου από τη Λήμνο, διεκδικώντας και το κύπελλο στο νομό. Ως γνωστόν ο φετινός τελικός για την ανάδειξη του κυπελλούχου στο νομό Λέσβου θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, την Παρασκευή 11 Απριλίου. Τώρα σε ό,τι έχει να κάνει με τη Φίλια, το παιχνίδι κόντρα στον Αετό ήταν το τελευταίο για φέτος με τη χρονιά να κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη για το σύλλογο της Δυτικής Λέσβου, ο οποίος κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, ενώ έφτασε στον τελικό του κυπέλλου για πρώτη φόρα στην ιστορία του, ασχέτως αν δεν κατάφερε να κατακτήσει το τρόπαιο. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση