Μαγειρεύοντας για καλό σκοπό

Ο Πρόεδρος του χωριού Γαβριήλ Μαμμής (από αριστερά) και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Χιώτης (από δεξιά)
Spread the love


Την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης αναδεικνύουν καθημερινά άνθρωποι και σύλλογοι του νησιού μας προχωρώντας σε εθελοντικές δράσεις με επίκεντρο την βοήθεια προς τον συνάνθρωπο. Αυτοί οι άνθρωποι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και ως «μικροί ήρωες», οι οποίοι αφιερώνοντας χρόνο και χρήματα, αφήνοντας στην άκρη αρκετές φορές ακόμα και τις υποχρεώσεις τους, το μόνο που θέλουν είναι να προσφέρουν σε εκείνους που το έχουν ανάγκη

Δεν έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα από το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας για την εθελοντική δράση της ομάδας «ΣυνΔράμω» από τη Γέρα, εκεί όπου οι άνθρωποι της ομάδας μαγειρεύουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα για εκείνους που έχουν ανάγκη, προσφέροντας χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους, χειμώνα και καλοκαίρι. Η δράση της συγκεκριμένης ομάδας έδωσε το «έναυσμα» σε ακόμα μια ομάδα κατοίκων της περιοχής και πιο συγκεκριμένα του Περάματος ώστε να προχωρήσουν και εκείνοι με την σειρά τους στην δημιουργία ενός κοινωνικού μαγειρείου, το οποίο προσφέρει ένα πιάτο φαγητό σε ανθρώπους που το στερούνται

Για περίπου 60 άτομα φτιάχνουν φαγητό στην κοινότητα του Περάματος

Η ομάδα του χωριού αποτελούμενη από μέλη της τοπικής κοινότητας του Περάματος και με την υποστήριξη των κατοίκων του χωριού κάνουν το όραμά τους πράξη και την λέξη αλληλεγγύη να παίρνει σάρκα και οστά. Το πολύ ενθαρρυντικό μήνυμα που δίνεται για ακόμη μια φορά είναι ότι η προσφορά και η βοήθεια στον συνάνθρωπο είναι δύο εκφράσεις αλληλένδετες με την καθημερινότητα της Λέσβου, όπως επίσης ότι η εθελοντική δράση ανθρώπων και συλλόγων επεκτείνεται πλέον εκτός από την πόλη της Μυτιλήνης και σε κάθε χωριό του νησιού μας. 

Στο Πέραμα την πρωτοβουλία για την εθελοντική αυτή δράση προσφοράς πήρανε τα μέλη της τοπικής κοινότητας του χωριού και πιο συγκεκριμένα ο Πρόεδρος Γαβριήλ Μαμμής και ο Αντιπρόεδρος Δημήτρης Χιώτης, οι οποίοι σε συνεργασία και με άλλους συγχωριανούς τους προχώρησαν στην δημιουργία του κοινωνικού μαγειρείου, το οποίο ανά περίπου δύο εβδομάδες προσφέρει φαγητό σε ανθρώπους της περιοχής που το χρειάζονται. Παράλληλα να σημειωθεί ότι η τοπική κοινότητα του Περάματος, με κάθε ευκαιρία, δείχνει τον ενεργό της χαρακτήρα στην καθημερινότητα του χωριού καθώς έχει κάνει και άλλες παρεμβάσεις κοινωνικού χαρακτήρα, προσφέροντας όπου μπορεί και όπου υπάρχει ανάγκη.  Κάποιες από αυτές είναι και οι δράσεις συλλογής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης που πραγματοποιούνται στο Πέραμα το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στα Νέα της Λέσβου για την προσφορά του κοινωνικού μαγειρείου ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας του Περάματος, Δημήτρης Χιώτης, τόνισε χαρακτηριστικά: «Αρχική μας πρωτοβουλία ήταν να βοηθήσουμε τις πολύτεκνες οικογένειες της περιοχής, αλλά και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σημαντικά οικονομικά προβλήματα. Με την σύζυγο του προέδρου του χωριού αλλά και με την συνδρομή αρκετών κατοίκων του χωριού προσφέρουμε φαγητό σε ανθρώπους που το χρειάζονται. Έχουμε φτάσει στο σημείο να προσφέρουμε φαγητό για περίπου 60 άτομα. Ξεκινήσαμε περίπου στις αρχές Μαρτίου. Πέρα από το μαγειρείο τρέχουμε πολλά, κάνουμε συλλογή τροφίμων. Ευαισθητοποιήθηκε αρκετός κόσμος και θέλησε να βοηθήσει σε αυτό το εγχείρημα. Μας φέρνουν υλικά. Συνήθως Παρασκευή και Σάββατο προσφέρουμε φαγητό ανά δύο εβδομάδες περίπου. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό το εγχείρημα και να καταφέρουμε να προσφέρουμε ακόμα πιο συχνά φαγητό. Είμαστε αρκετά χαρούμενοι για την δράση μας καθώς μέσα από αυτό νιώθουμε και εμείς γεμάτοι σαν άνθρωποι».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση