Μαργωτήρα και ουζομεζέδες στην Σκάλα Πολιχνίτου

Spread the love

Αρώματα και γεύσεις της Λέσβου βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στην πιο νόστιμη διαδρομή που ακολουθεί το 3ο Lesvos Food. Στις 3 Ιουλίου το Lesvos Food Fest φιλοξενήθηκε στον τόπο που μοσχομυρίζουν τα θαλασσινά και φύεται ο ξακουστός γλυκάνισος, στη Σκάλα Πολιχνίτου.


Ο Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου οργάνωσε μια βραδιά με μαγειρέματα ουζομεζέδων, παρουσιάσεις εδεσμάτων από εστιατόρια και γευσιγνωσία ούζου και λικέρ από ποτοποιίες.
Ο Χάρης Κατρακάζας, Λέσβιος σεφ, με καταγωγή από τον Πολιχνίτο, μαγείρεψε “μαργωτήρα” και άλλες καλοκαιρινές συνταγές που συνοδεύουν ιδανικά το ούζο. Την εκδήλωση παρουσίασε ο Χαρίλαος Θεοδωρέλλης, καθηγητής γευσιγνωσίας. Ακολούθησαν χοροί, ζωντανή μουσική και ουζάκι στις ταβέρνες της περιοχής. Η βραδιά οργανώθηκε σε συνεργασία με τον Μουσικοχορευτικό Σύλλογο ο “Μπάλος”, το Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Πολιχνίτου, τον Αθλητικό Σύλλογο Πολιχνίτου και τον Ιππικό Σύλλογο Πολιχνίτου.
Χθες Πέμπτη οι δρόμοι του τυριού οδήγησαν στο Μανταμάδο. Ένα γευστικό ταξίδι με πρωταγωνιστές το φημισμένο λαδοτύρι, την πικάντικη γραβιέρα, την φέτα.
Δείτε το πρόγραμμα του φεστιβάλ ανά περιοχή και μείνετε συντονισμένοι για ειδήσεις, παράλληλες δράσεις, εκπλήξεις και καλεσμένους στο www.lesvosfoodfest.com που συνεχίζει σε Πέτρα (5 Ιουλίου), Μόλυβο (6 Ιουλίου) και ολοκληρώνεται στην Ερεσό (7 Ιουλίου).
Το Lesvos Food Fest οργανώνεται για 3η χρονιά από τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την ΓΣΕΒΕΕ, έχει την ευγενική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, χρυσό χορηγό την μπίρα Άλφα και αργυρό χορηγό τις Ελληνικές Αλυκές και στηρίζεται δυναμικά από διάφορους φορείς και χορηγούς.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση