Μεγάλο Χρυσό για το «Rogada»

Spread the love

Από το Αμπελικό βρέθηκε στη μακρινή Αργεντινή καταφέρνοντας να σπάσει τα ταμεία στον διαγωνισμό ελαιολάδου Olivinus International Olive Oil Competition 2022 στον οποίο συμμετείχαν κορυφαία ελαιόλαδα από όλο τον κόσμο. Πρόκειται για το ελαιόλαδο Rogada της οικογένειας του π. Ευστράτιου Κακάμπουρα που παράγεται από τα χωράφια της οικογένειας με την ιδιαίτερη φροντίδα και προσήλωση των παιδιών του εφημέριου και έχει αρχίσει να αποσπά το ένα βραβείο μετά το άλλο, από το πρώτο κιόλας διάστημα της εμφιάλωσης και κυκλοφορίας του στην αγορά τα τελευταία χρόνια.

Μέσω του προϊόντος «Rogada» η πολύπαθη Ρογκάδα απ’ όπου ξεκίνησε η καταστροφική φωτιά του καλοκαιριού στην περιοχή του Πολιχνίτου, ακούστηκε στα πέρατα της γης ανάμεσα σε άλλα ονόματα ελαιολάδων, τα περισσότερα μεγάλων ονομάτων που απέσπασαν βραβεία. Το Rogada βραβεύτηκε με το Μεγάλο Χρυσό Βραβείο (Gran Prestigio Oro), καθώς υπάρχουν δύο κατηγορίες στα Χρυσά: Το Μεγάλο που είναι η βράβευση με το υψηλότερο κύρος στο διαγωνισμό και κατατάσσεται στην κορυφή και το Χρυσό, όπου εκεί απέσπασε βραβείο το προϊόν Acaia  της εταιρείας Ελληνικές Αγροτικές Επιχειρήσεις που εδρεύει εκτός Λέσβου, αλλά αναφέρεται ότι τυποποιείται στο νησί μας.

Στο διαγωνισμό, εκτός από την Αργεντινή, την Ουρουγουάη και τη Βραζιλία συμμετείχαν ελαιόλαδα από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Τουρκία, την Ιταλία, τη νότια Αφρική και την Τυνησία, ακόμα και από την Κίνα κ.ά..

Ο διαγωνισμός Olivinus πραγματοποιήθηκε στη Μεντόσα της Αργεντινής, με εκατοντάδες συμμετοχές και είναι ο δεύτερος πιο αναγνωρισμένος διαγωνισμός γευσιγνωσίας ελαιόλαδων παγκοσμίως και ο σημαντικότερος στη Λατινική Αμερική, αλλά και στις υπόλοιπες χώρες του Νοτίου Ημισφαιρίου, σύμφωνα με το evoo world ranking.

Η δυσκολία διάκρισης ήταν μεγάλη, καθώς τα ελαιόλαδα των χωρών του Νοτίου Ημισφαιρίου είναι φρέσκα, σχεδόν λίγων ημερών, ενώ του υπόλοιπου κόσμου, όπως και το δικό μας, είναι περίπου ενός έτους από την παραγωγή τους.

Το ελαιόλαδο Rogada που είναι βιολογικό προϊόν έχοντας την φροντίδα των παιδιών αλλά και του ίδιου του εφημέριου π. Ευστράτιου Κακάμπουρα, που είναι ένας άνθρωπος του Θεού, επιχειρεί να αναδείξει τον καρπό της ελιάς μέσα από τη σχέση του ανθρώπου με το Θεό. Ταυτόχρονα όμως η προσπάθεια της τυποποίησης έρχεται να προσθέσει σημαντικά στο μακρινό Αμπελικό, καθώς δημιουργεί έναν αέρα αισιοδοξίας και μία προοπτική δείχνοντας το δρόμο για το πώς μπορεί η ύπαιθρος να συγκρατήσει τους νέους στις εστίες τους. 

Όπως μας είπε ο γιος του εφημέριου, ο Δημήτρης Κακάμπουρας «είναι η τέταρτη μεγάλη φετινή διάκριση για το προϊόν μας καθώς φέρει ήδη ισχυρισμό υγείας, χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό Kotinos 2022 και ασημένιο βραβείο Olympia Health and Nutrition 2022. 

Οι διακρίσεις αυτές αποδεικνύουν ότι η οικογένειά μας παράγει ένα εξαιρετικό βιολογικό παρθένο ελαιόλαδο, με πλούσια οφέλη για την υγεία. Παράγει, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον, ένα προϊόν που προέρχεται από τη Λέσβο, το νησί της ελιάς».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση