Τα μέτρα της λαμβάνει η Τροχαία για τις ημέρες των γιορτών με στόχο την αποτροπή ατυχημάτων και κυρίως των σοβαρών, πράγμα που σημαίνει ότι κανένας οδηγός δεν θα πρέπει να είναι ήσυχος στο τιμόνι ακόμα και τις αργίες.
Ήδη τους τελευταίους μήνες η Τροχαία έχει εντείνει τους ελέγχους επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου “σκανάροντας” τα αυτοκίνητα με ειδικές κάμερες Radar, προκειμένου να απομονώνει όσους κινούνται με ταχύτητα πάνω από το προβλεπόμενο όριο.
Οι έλεγχοι με το ραντάρ γίνονται σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου και μάλιστα για πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα και στην περιοχή της Παγανής, που είναι ένα “καλό” σημείο για να “πιάσει” αυτοκίνητα που αναπτύσσουν ταχύτητα και στην άνοδο και στην κάθοδο. Την ίδια ώρα έλεγχοι γίνονται και σε κόμβους (αν και θα πρέπει να σημειώσουμε ότι οι έλεγχοι με ραντάρ σε κόμβους τροφοδοτούν τον κίνδυνο του αποσυντονισμού των οδηγών).
Σε κάθε περίπτωση είναι θετικό ότι οι υπηρεσίες της Τροχαίας ρίχνουν βάρος στους ελέγχους για υπερβολική ταχύτητα και κυρίως στους ανοιχτούς δρόμους όπου γίνονται και τα σοβαρά ατυχήματα. Κατά τις ημέρες των γιορτών οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν και στην κατανάλωση αλκοόλ λόγω των ημερών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Νέων της Λέσβου η διοικήτρια της Τροχαίας Μυτιλήνης, Χρύσα Βακάλη, μαζί με τις ευχές της για καλές γιορτές ευχήθηκε «γιορτές χωρίς ατυχήματα», σημειώνοντας ότι όσοι οδηγούν αυτοκίνητα και δίκυκλα ΔΕΝ καταναλώνουν αλκοόλ και γενικά όσοι από τα χωριά κινηθούν προς τη Μυτιλήνη ή και αντίστροφα να φροντίσουν να μην υπερβαίνουν τις προβλεπόμενες ταχύτητες, να μην κάνουν αντικανονικές προσπεράσεις και να χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας και κράνη. «Η Τροχαία βρίσκεται στους δρόμους για να προστατεύει τη ζωή του κάθε οδηγού και ο στόχος που θέτουμε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, είναι το νέο έτος να μας βρει χωρίς ατυχήματα», είπε η κ. Βακάλη εφιστώντας την προσοχή στους οδηγούς.
Τέλος, συντονισμός από την Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου γίνεται και για τους ελέγχους στην ύπαιθρο από τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, ενώ και οι υπηρεσίες ασφαλείας (ΟΠΚΕ κ.ά.) θα βρίσκονται επί ποδός, ώστε να επεμβαίνουν όπου διαπιστώνουν παραβατικές συμπεριφορές.