- Ένα βήμα πριν από την έκδοση της άδειας λειτουργίας βρίσκεται η νέα Διοίκηση προχωρώντας μπροστά και φιλοξενώντας ηλικιωμένους απ’ όλη τη Λέσβο
Νέα εποχή ξεκινά για το Μιχαλέλειο Οίκο Ευγηρίας, στο Πλωμάρι, που κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα που είχαν προκύψει τα τελευταία χρόνια με την συσσώρευση χρεών, τα οποία λίγο έλειψε να βάλουν λουκέτο στη σημαντική αυτή δομή, που παρέχει τις υπηρεσίες της σε ηλικιωμένους εδώ και 10ετίες. Η νέα Διοίκηση του Ιδρύματος βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έκδοση της άδειας λειτουργίας, ενώ όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος και Κοινοτάρχης του Πλωμαρίου, Μιχάλης Τετώνης, έχει ομαλοποιηθεί γενικότερα η κατάσταση σε ό,τι αφορά την οικονομική διαχείριση, το προσωπικό και την φιλοξενία ανθρώπων της τρίτης ηλικίας από όλο το νησί.
Από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, στις αρχές της χρονιάς, τέθηκε σε προτεραιότητα η σύνταξη και η έγκριση της μελέτης πυρασφάλειας, που αποτελεί προαπαιτούμενο για την έκδοση της άδειας λειτουργίας του Ιδρύματος. Μια μελέτη που επί χρόνια παρέμενε “κολλημένη” με αποτέλεσμα να μην μπορεί να προχωρήσει το Ίδρυμα και να κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να κλείσει. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες από όλο το Συμβούλιο και το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος η μελέτη πυρασφάλειας παραδόθηκε και ο κ. Τετώνης ευχαριστεί θερμά γι’ αυτή την σημαντική εξέλιξη τον μηχανικό, Δημήτρη Ψαριανό και τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, Δημήτρη Μαλλιαρό, που κατέθεσαν τον πλήρη φάκελο και έλαβαν την σχετική έγκριση στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.
«Ο “Μιχαλέλειος Οίκος Ευγηρίας” Πλωμαρίου είναι εδώ και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον. Με θετικό πρόσημο στα οικονομικά του, δίχως χρέη και προσπαθώντας καθημερινά για την βελτίωση των υπηρεσιών προς τους τροφίμους ζητούμε τη στήριξη όλων ώστε να συνεχίσει αυτήν την καλή πορεία που ήδη έχει χαράξει», τόνισε ο Πρόεδρος.
Αυτή την περίοδο το Γηροκομείο φιλοξενεί 33 ηλικιωμένους από διάφορες περιοχές του νησιού, ενώ η δυναμικότητά του φθάνει τους 50. Στο Ίδρυμα απασχολούνται δύο νοσηλευτές, έξι καθαρίστριες, μία μαγείρισσα και δύο υπάλληλοι διοικητικού τομέα με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
Τα παλιά χρέη που έφθαναν τις 70.000 ευρώ καλύφθηκαν με την αγορά οικοπέδου του Ιδρύματος από τον Δήμο Μυτιλήνης, επί θητείας του Στρατή Κύτελη, καθώς και με δωρεές πολιτών που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να κρατήσουν ανοιχτή τη σημαντική αυτή δομή. Τους τελευταίους μήνες τα έσοδα του Γηροκομείου έχουν αυξηθεί λόγω της αύξησης των ηλικιωμένων που φιλοξενούνται και επόμενος στόχος της Διοίκησης είναι να ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.
«Μέχρι σήμερα, επειδή δεν είχαμε άδεια λειτουργίας, δεν μπορούσαμε να ενταχθούμε στον ΕΟΠΥΥ και να δεχθούμε αιτήσεις ηλικιωμένων μέσω του Οργανισμού. Πλέον αυτό θα αλλάξει και έτσι αφενός θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε περισσότερους ηλικιωμένους και ιδιαίτερα χαμηλοσυνταξιούχους και αφετέρου θα έχουμε περισσότερα έσοδα για τα λειτουργικά έξοδα. Είμαι αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι ξεκινά μια νέα εποχή για το Γηροκομείο μας, που αποτελεί μια απαραίτητη Κοινωνική Υπηρεσία για τα χωριά μας αλλά και για ολόκληρη τη Λέσβο», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Τετώνης.