Ολοκληρώθηκε πριν από λίγες εβδομάδες το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με τον Νέστο Χρυσούπολης, την Αναγέννηση Καρδίτσας, την Ελλάδα Σύρου και τη Μαρκό να πανηγυρίζουν την άνοδο. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική και ως την τελευταία αγωνιστική υπήρχε αγωνία για την αποφυγή του υποβιβασμού για αρκετές ομάδες. Ακολουθούν «οι αριθμοί» της διοργάνωσης, όπως τους παρουσίασε η ΕΠΟ σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον αφιέρωμα:
Οι σκόρερ
Ο 35χρονος Φλόρενς Κέρι του Πιερικού πρώτευσε με 26 γκολ στα 30 παιχνίδια που έπαιξε. Με 144 γκολ στην Γ’ Εθνική είναι μεταξύ των καλύτερων σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας. Η φυγή του Φράνκο Σέα τον Ιανουάριο για την Ηλιούπολη, μας άφησε με την απορία πόσα γκολ θα μπορούσε να πετύχει, αφού είχε ήδη 16 σε ισάριθμα παιχνίδια! Ο Θέμης Ποτουρίδης του Εθνικού, με παρουσία και στον Αιολικό, πέρασε τα 20 γκολ για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν.
Συνολικά 809 ποδοσφαιριστές πανηγύρισαν γκολ στη διοργάνωση. Ο τερματοφύλακας Θανάσης Τόλιος έγινε ο μεγαλύτερος σε ηλικία σκόρερ στην ιστορία της κατηγορίας, καθώς στο παιχνίδι Ανθούπολη Λάρισας – ΑΕ Αλεξάνδρεια σκόραρε στο φινάλε με κεφαλιά. Ήταν 48 ετών, 2 μηνών και 24 ημερών. Εντυπωσιακό είναι επίσης ότι ο Ηλίας Προβατίδης του Αιγινιακού πέτυχε εννέα γκολ, έχοντας κλείσει τα 41 χρόνια του! Ο νεότερος που σκόραρε ήταν ο Δημήτρης Τουμπάρης του Άρη Αβάτου, σε ηλικία μόλις 16 ετών, 2 μηνών και 16 ημερών. Ο 22χρονος Παναγιώτης Μπαλλάς της Αναγέννησης Καρδίτσας πέτυχε τα περισσότερα γκολ με κεφαλιά, επτά συνολικά. Από τρία γκολ με χτύπημα φάουλ έβαλαν ο Λάζαρος Γκατσολάρι (Νέστος Χρυσούπολης), ο Ευθύμιος Τσάπαρης (Άρης Αβάτου) και ο Μπρούνο Βρέτο (Θήβα).
Οι πρώτοι σκόρερ
-Φλόρενς Κέρι (Πιερικός) 26
-Θεμιστοκλής Ποτουρίδης (Εθνικός Πειραιά) 22
-Απόστολος Σαραντίδης (Πανθρακικός) 17
-Χαράλαμπος Παυλίδης (Μαρκό) 17
-Απόστολος Τσιούνης (Αμβρακικός Βόνιτσας) 17
-Φράνκο Σέα (Νέστος Χρυσούπολης) 16
-Κώστας Ηλιόπουλος (Μιλτιάδης) 16
-Ανδρέας Τσίπρας (Ηλυσιακός) 16
-Παναγιώτης Μπαλλάς (Αναγέννηση Καρδίτσας) 16
-Λάζαρος Τζελίδης (Ηρακλής Αμμουδιάς) 16
-Βαγγέλης Μακρής (Ζάκυνθος) 15
Καρέ και χατ – τρικ
Δύο ποδοσφαιριστές κατάφεραν να πετύχουν τέσσερα γκολ σε ένα παιχνίδι. Ο Λάζαρος Τζελίδης στο Ηρακλής Αμμουδιάς – Μουδανιά 5-1 (07.12.2024) και ο Απόστολος Τσιούνης στο Αμβρακικός Βόνιτσας – Ερμής Αμυνταίου 5-1 (05.01.2025). Στη σεζόν είχαμε και 24 χατ-τρικ. Δύο πέτυχε ο Χρήστος Αβραμίδης της ΑΕ Ευόσμου, ενώ ένα πέτυχε ο Τσιούνης, που είχε και καρέ.
Τα γκολ
Σημειώθηκαν 2.603 γκολ, από τα οποία 1.807 με σουτ, 403 με κεφαλιά, 265 με πέναλτι, 77 με φάουλ, 7 με κόρνερ, ενώ είχαμε και 44 αυτογκόλ.
Συμμετοχές
Χωρίς βέβαια να έχουν παίξει όλες οι ομάδες τον ίδιο αριθμό αγώνων, ο Παναγιώτης Μπαλλάς της Αναγέννησης Καρδίτσας έπαιξε σε 33, περισσότερους από κάθε άλλον. Άλλοι 21 παίκτες είχαν από 32 συμμετοχές. Συνολικά στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν 1.943 ποδοσφαιριστές. Ο Νταβίντ Μιτρέφσκι του ΠΑΟΚ Κρηστώνης έπαιξε σε 31 παιχνίδια, αλλά σε ένα μόνο 90 λεπτά. Στα 27 από τα 28 που ξεκίνησε αντικαταστάθηκε. Ο Χρήστος Καρακώστας της Αναγέννησης Καρδίτσας και ο Βαγγέλης Μπαρλαγιάννης του Τηλυκράτη χρησιμοποιήθηκαν 27 φορές ως αλλαγή! Ο Θανάσης Τόλιος, σε ηλικία 48 ετών, 4 μηνών και 23 ημερών, είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει καταγραφεί να αγωνίζεται στην κατηγορία. Εντυπωσιακό και το γεγονός να αγωνιστεί ως παίκτης γηπέδου ο Αντώνης Κοσμίδης του Ερμή Αμυνταίου σε ηλικία 45 ετών, 11 μηνών και 11 ημερών!
Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Αμαρυνθιακός αγωνίστηκε με «μικρούς», χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Μωραΐτη, σε ηλικία μόλις 13 ετών, 6 μηνών και 7 ημερών. Συνολικά 10 παίκτες αγωνίστηκαν χωρίς να έχουν κλείσει τα 15 χρόνια τους, οι έξι από τους οποίους του Αμαρυνθιακού.
Τα σκορ
Εμφανίστηκαν 25 διαφορετικά σκορ, με το 1-0 να έχει 227 παρουσίες (131 υπέρ γηπεδούχων και 96 υπέρ φιλοξενούμενων). Το μεγαλύτερο σκορ ήταν το 10-0 (Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας – Μουδανιά), ενώ από μια φορά εμφανίστηκαν το 9-0 και το 8-0.
Διαιτητές
Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 193 διαιτητές, με τους Αναστάσιο Τσιλίκα (Καβάλας) και Δημήτρη Γκαϊτατζή (Δράμας) να σφυρίζουν σε 14 παιχνίδια ο καθένας.
Γήπεδα
Συνολικά σε 110 διαφορετικά γήπεδα έγιναν αγώνες Γ’ Εθνικής. Τα περισσότερα στο Δημοτικό του Κιλκίς, 31 σε αριθμό, καθώς το χρησιμοποίησαν τόσο ο Κιλκισιακός, όσο και ο ΠΑΟΚ Κρηστώνης.