Το πρώτο φεστιβάλ γεύσεων θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μόλυβο, με ποικίλες γαστρονομικές εκδηλώσεις και εργαστήρια από 14 έως 16 Ιουλίου. Το φεστιβάλ διοργανώνει το Σωματείο Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου με την υποστήριξη και την συνεργασία του Φορέα Τουρισμού Μολύβου. Η διοργάνωση θα έχει την υποστήριξη της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, της ΓΣΕΒΒΕ, του Επιμελητηρίου Λέσβου, της Ένωσης Ποτοποιών και άλλων φορέων.
Η γαστρονομία και τα τοπικά προϊόντα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τουρισμού και του πολιτισμού της Λέσβου και σαν τέτοιο ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου, μέσω του φεστιβάλ, φιλοδοξεί να φέρει σε πρώτο πλάνο τις εξαιρετικές γεύσεις της κουζίνας της Λέσβου μέσα από μια τριήμερη γιορτή γεύσεων.
Η σαρδέλα, το ούζο, η ελιά, τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού συνοδεύονται από τον ανεξάντλητο πλούτο των τοπικών προϊόντων σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς. Υπαίθρια μαγειρέματα από καταξιωμένους σεφ, γευσιγνωσία, παιδικά μαγειρέματα, εργαστήρια από συλλόγους γυναικών, μουσικές εκδηλώσεις και άλλα πολλά θα περιλαμβάνονται στο τριήμερο Φεστιβάλ.
Σύντομα η ιστοσελίδα www.lesvosfoodfest.com θα έχει άφθονο ενημερωτικό υλικό για τη φετινή διοργάνωση που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός για το νησί.