Με το δεξί έκαναν χθες πρεμιέρα στη Λέσβο και συγκεκριμένα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, καθώς μέχρι το μεσημέρι είχαν εμβολιαστεί 70 υγειονομικοί, αριθμός που ξεπερνά τον αρχικό προγραμματισμό, δεδομένου πως ο στόχος είναι τα εμβόλια να εξαντληθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας που αναμένεται η δεύτερη παρτίδα των εμβολίων στον τόπο μας.
Ο αντιστράτηγος, διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης ήταν ο πρώτος που εμβολιάστηκε, όπως είχε δεσμευθεί εξ αρχής ότι θα έκανε, ενώ μαζί του εμβολίστηκαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Βοστάνειου Χαράλαμπος Ανιτσάκης και ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Χρήστος Θεοδώρου. Μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Καμπούρης άρχισε να δέχεται τις ερωτήσεις υπαλλήλων του νοσοκομείου για το πώς αισθανόταν, αν έχει μουδιάσει η περιοχή στο μπράτσο όπου έγινε το εμβόλιο και γενικά αν αισθάνεται κάποια αδιαθεσία.
Διαβεβαιώνοντας ότι δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στις αισθήσεις του ο διοικητής και δίνοντας το παράδειγμα για να ακολουθήσουν και να εγγραφούν και άλλοι υπάλληλοι στη λίστα για τους εμβολιασμούς συνέχισε να παρακολουθεί τη διαδικασία. Πράγματι μετά τη χθεσινή έναρξη των εμβολιασμών στο νοσοκομείο Μυτιλήνης και άλλοι υπάλληλοι δήλωσαν τα ονόματά τους για να πάρουν σειρά. Συνολικά οι εργαζόμενοι και συνεργάτες του νοσοκομείου που θα εμβολιαστούν και αυτοί λόγω συχνής επαφής τους με το ίδρυμα μαζί με τους εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων στα Κέντρα Υγείας είναι περίπου 1.050 άτομα, όμως, δεν έχουν δηλώσει ακόμα όλοι ότι θέλουν να εμβολιαστούν, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει εντός των ημερών για την πλειονότητα των εργαζομένων.
Η νοσηλεύτρια που δεν εμβολιαζόταν ούτε για τη γρίπη
Τα “Νέα της Λέσβου” μίλησαν χθες με τη νοσηλεύτρια κ. Βούλα Τρίχου η οποία είναι από τους πρώτους του υγειονομικού προσωπικού που εμβολιάστηκαν, ενώ η μαρτυρία της έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς μέχρι τώρα παρέμενε επιφυλακτική απέναντι στους εμβολιασμούς αποφεύγοντας να κάνει ακόμα και το εμβόλιο για τη γρίπη. «Το υγειονομικό προσωπικό του νοσοκομείου Μυτιλήνης και γενικότερα στη Λέσβο και σε όλη την Ελλάδα έδωσε και δίνει σκληρή μάχη σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα με αίσθημα ευθύνης», είπε η κ. Τρίχου.
Και συνέχισε: «Για εμάς η αγωνία δεν είναι μόνον αν νοσήσουμε εμείς από τον covid 19 αλλά το σπουδαιότερο να μην γίνουμε φορείς και τον μεταφέρουμε στους ασθενείς που περιθάλπουμε. Δεν σας κρύβω ότι μέχρι τώρα δεν έχω εμβολιαστεί για τη γρίπη. Ήμουν επιφυλακτική στα εμβόλια, ωστόσο για το εμβόλιο κατά του covid 19 δήλωσα από τις πρώτες ότι επιθυμώ να εμβολιαστώ γιατί πρέπει να κρατήσουμε τον ιό μακριά από εμάς και τους γύρω μας. Πρέπει να επιστρέψουμε ως κοινωνία στις ζωές μας. Το εμβόλιο είναι το μοναδικό όπλο εκτός από τα μέτρα πρόληψης για να διαμορφώσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον και να αποφύγουμε την υπερφόρτωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς βλέπετε τι γίνεται σε άλλα κράτη που δεν έχουν κρεβάτια στα νοσοκομεία και δεν προλαβαίνει το προσωπικό να περιθάλπει τους ασθενείς που ζητούν βοήθεια».
Ως προς το πώς αισθάνθηκε την ώρα του εμβολιασμού η κ. Τρίχου ήταν κατηγορηματική: «Δεν αισθάνθηκα το παραμικρό τσίμπημα, κανένα πόνο, καμία αδιαθεσία. Δεν σας κρύβω όμως ότι αισθάνομαι ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε σε λίγες μέρες να είμαι θωρακισμένη έναντι του κορονοϊού», μας είπε χαμογελώντας.