Σεμινάριο “Σύγχρονες μέθοδοι 3D χαρτογράφησης φυσικών καταστροφών”

Spread the love

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» διοργανώνει σήμερα Παρασκευή 23 Νοεμβρίου, στις 18.00, στο Αμφιθέατρο του Τμήματος Γεωγραφίας σεμινάριο, με θέμα «Σύγχρονες μέθοδοι 3D χαρτογράφησης φυσικών καταστροφών – Η περίπτωση του σεισμού της 12ης Ιουνίου 2017».

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

  • Ν. Σουλακέλλης, Καθηγητής Τμήματος Γεωγραφίας, Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας
  • Γ. Τάταρης, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Γεωγραφίας
  • Χ. Βασιλάκος, ΕΙΔΙΠ Τμήματος Γεωγραφίας
  • Σ. Χατζησταμάτης, Υπ. Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
  • Α. Παπακωνσταντίνου, Μεταδιδάκτορας Τμήματος Γεωγραφίας.

Tο Δι-ιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Φυσικοί Κίνδυνοι και Αντιμετώπιση Καταστροφών» λειτουργεί για πρώτη χρονιά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 στη Μυτιλήνη, και είναι το αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ των Τμημάτων Γεωγραφίας και Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γεωλογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Δι-ιδρυματικού ΠΜΣ συνεργάζονται επίσης το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου (Μ.Φ.Ι.Α.Δ.Λ.), το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (Μ.Φ.Ι.-Π.Κ.) και το Αριστοτέλειο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Θεσσαλονίκης (Α.Μ.Φ.Ι.Θ.).

Αντικείμενο του Δι-ιδρυματικού  Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η εκπαίδευση και η έρευνα για την κατάρτιση επιστημόνων σε θέματα που αφορούν φυσικούς κινδύνους και καταστροφές και την αντιμετώπισή τους με σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές της επιστήμης διαχείρισης των περιβαλλοντικών κινδύνων.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση