“Sold out” για το 2025 η μαρίνα Μυτιλήνης!

Spread the love

  • Κατακόρυφη αύξηση στην κίνηση τα τελευταία χρόνια με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και ανταγωνιστικές τιμές

Η χρονιά της Λέσβου και στον σκαφάτο τουρισμό αναμένεται να είναι το 2025, αφού για πρώτη φορά μετά από 13 χρόνια λειτουργίας της μαρίνας Μυτιλήνης φέτος έχει δημιουργηθεί “ουρά” από ιδιοκτήτες σκαφών, που επιθυμούν να δέσουν στο τουριστικό λιμάνι της πόλης μας τους επόμενους μήνες! Αν και ακόμη δεν έχει ανοίξει επίσημα η τουριστική σεζόν, η μαρίνα λειτουργεί ήδη με πληρότητα 100% αλλά και λίστα overbooking, με έντονο το ενδιαφέρον ιδιοκτητών από διάφορες χώρες για να κλείσουν μια θέση το επόμενο διάστημα. 

Με βάση τα στοιχεία της κίνησης στο τουριστικό λιμάνι, η ανοδική τάση είναι συνεχής τα τελευταία χρόνια και αποδεικνύει ότι έχει μπει για τα καλά στο χάρτη των προορισμών των ιδιοκτητών σκαφών, που είναι κατά βάση ευκατάστατοι Ευρωπαίοι και Τούρκοι τουρίστες.

Αν και οι τουρίστες που έρχονται στο νησί μας με σκάφη δεν προσμετρώνται στα στοιχεία που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για την τουριστική κίνηση, η κατακόρυφη αύξηση της κίνησης στο τουριστικό λιμάνι της Μυτιλήνης έχει άμεσο αντίκτυπο στην τοπική οικονομία, συμβάλλοντας σημαντικά στα έσοδα από τον τουρισμό. Μετά από προσπάθειες αρκετών χρόνων, η μαρίνα έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μια σημαντική υποδομή για την προσέλκυση επισκεπτών από την Τουρκία, ευρωπαϊκές χώρες, ακόμη και από την Αμερική, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουρισμού και μάλιστα με τουρίστες που διαθέτουν υψηλά βαλάντια και μένουν για αρκετό καιρό στη Λέσβο. 

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Π. Χατζηκυριάκος

Με υψηλά βαλάντια

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Πρακτόρων Λέσβου, Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, μπορεί να μην φαίνονται στην πόλη ή στο υπόλοιπο νησί οι τουρίστες που έρχονται στο νησί μας με σκάφη, γιατί κυκλοφορούν μεμονωμένοι και όχι σε γκρουπ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ενισχύουν τις τοπικές επιχειρήσεις και μάλιστα σε διάφορους κλάδους. «Οι ιδιοκτήτες σκαφών δεν μένουν σε ξενοδοχεία, αλλά επισκέπτονται όλο το νησί, πηγαίνουν σε ταβέρνες και εστιατόρια, καφέ, μπαρ, και αφήνουν χρήματα στον τόπο μας και μάλιστα όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Επίσης νοικιάζουν αυτοκίνητα πολλές φορές, ενώ προχωρούν και σε συντηρήσεις και άλλες εργασίες στα σκάφη τους με τεχνίτες και μηχανικούς που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Έχουν άλλη αξία και πρέπει να επενδύσουμε και σε αυτό το κομμάτι που είναι εξίσου σημαντικό για ένα μεγάλο νησί, όπως η Λέσβος», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηκυριάκος.

220 θέσεις

Η δυναμικότητα της μαρίνας είναι 220 σκάφη και πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες μαρίνες της χώρας, με σύγχρονες εγκαταστάσεις και υποδομές. Ένα ποσοστό της τάξης του 20% – 25% των θέσεων ελλιμενισμού διατίθενται σχεδόν κάθε χρόνο σε ντόπιους ιδιοκτήτες, 25% είναι περίπου το ποσοστό των Τούρκων ιδιοκτητών που δένουν στη μαρίνα Μυτιλήνης με τα σκάφη τους και το υπόλοιπο 50% μοιράζεται σε τουρίστες από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Αγγλία, τη Νέα Ζηλανδία, το Ισραήλ και άλλες χώρες. Φέτος η κίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη λόγω του γεγονότος ότι δύο μαρίνες στα απέναντι παράλια δεν θα λειτουργήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι λόγω εργασιών αναβάθμισης – επέκτασης. Έτσι, πολλοί Ευρωπαίοι απευθύνθηκαν στη μαρίνα Μυτιλήνης για να κλείσουν θέση και βρίσκονται σε λίστα αναμονής.

Η Διοίκηση της Μαρίνας Μυτιλήνης Α.Ε. προβάλλει κάθε χρόνο το νησί μας στο εξωτερικό και κρατά τις τιμές σε ανταγωνιστικό επίπεδο για την προσέλκυση τουριστών. Αυτό ισχύει τόσο με τα μόνιμα σκάφη, δηλαδή με συμβόλαια 6μηνης και ετήσιας διάρκειας, όσο και με τα διερχόμενα που επιλέγουν το νησί μας για διακοπές. Οι ανταγωνιστικές τιμές αποτελούν ένα ισχυρό κίνητρο για την προσέλκυση νέων επισκεπτών από την Τουρκία και την Ευρώπη και βασίζονται σε δύο τιμοκαταλόγους, ελλιμενισμού των σκαφών και ξηράς, βάσει των οποίων υπολογίζεται το κόστος για την παραμονή των σκαφών στις εγκαταστάσεις της μαρίνας ανάλογα με τις ημέρες, την περίοδο και τα τετραγωνικά μέτρα του σκάφους.

Ο Διευθυντής της μαρίνας, Κ. Ξύδας

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Διευθυντής της μαρίνας, Κωνσταντής Ξύδας, που ανέλαβε από την αρχή τα ηνία για τη διοίκηση και διαχείριση των εγκαταστάσεων, «και το 2025 ξεκίνησε πολύ καλά, αφού είμαστε γεμάτοι και παράλληλα έχουμε λίστα αναμονής για 20 – 30 σκάφη που επιθυμούν να δέσουν στη μαρίνα τους επόμενους μήνες. Οι τιμές μας παραμένουν σταθερές και συνεχώς προσπαθούμε να αναβαθμίζουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Στόχος μας είναι να καταφέρουμε να διατηρηθούμε σε αυτά τα επίπεδα εξυπηρετώντας τους πελάτες μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση