Στην κατηγορία υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά η Λέσβος

Spread the love

Στην πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου (κατηγορία 4 όπως γράψαμε και χθες το απόγευμα) για πρόκληση πυρκαγιών βρίσκονται σήμερα Κυριακή η Λέσβος και το Βορείου Αιγαίου λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή μας και που απειλούν ακόμα και μία σπίθα να τη μετατρέψουν σε μεγάλη πυρκαγιά. 

Στο χάρτη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η Λέσβος  και το Βόρειο Αιγαίο έχουν σημανθεί με το ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ χρώμα που παραπέμπει σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς,  ένα σκαλοπάτι πριν το κόκκινο που είναι η κατάσταση συναγερμού.

Ήδη οι Πυροσβεστικές Αρχές του τόπου μας από χθες βρίσκονται σε επιφυλακή ενώ και οι Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας των δυο Δήμων είναι σε επαφή με τους Κοινοτάρχες και παρακολουθούν την εξέλιξη της ημέρας μέχρι να κοπάσουν οι άνεμοι  καθώς αυτό αναμένεται σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από όλους εμάς, από όλους τους πολίτες κατά τις κινήσεις μας σήμερα Κυριακή στους δρόμους. Προσοχή στα τσιγάρα και σε αυτοκίνητα και δίκυκλα με μηχανικά προβλήματα που βγάζουν σπινθήρες από τις εξατμίσεις, αυτά τα οχήματα δεν πρέπει να κυκλοφορούν καθώς δεν έχουν καθαριστεί ακόμα από την Περιφέρεια τα χόρτα επί του Εθνικού και Επαρχιακού οδικού δικτύου της Λέσβου (θα ξεκινήσει το έργο καθαρισμού εντός των ημερών) με εξαίρεση τα δασικά τμήματα όπου έχουν προχωρήσει σημαντικά οι εργασίες από το Δασαρχείο.

Επίσης κατά την κίνησή τους στους επαρχιακούς δρόμους της Λέσβου όσοι οδηγοί βλέπουν οτιδήποτε ασυνήθιστο ή  καπνό να μη διστάζουν και να ειδοποιούν το 199.

 

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση