Στην Μυτιλήνη ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ

Στη Μυτιλήνη βρέθηκε την Κυριακή ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, καλεσμένος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λέσβου, προκειμένου να επισημοποιηθεί η στήριξη της Λεσβιακής Ένωσης προς το πρόσωπό του. Ο Πρόεδρος Σταύρος Ψαρρόπουλος έδωσε λοιπόν και αυτός το χρίσμα στον κ. Γραμμένο, με την ΕΠΣΛ να στηρίζει την υποψηφιότητά του στις εκλογές που θα γίνουν στις 26 Οκτωβρίου στα Χανιά.

Να σημειώσουμε πως ο κ. Γραμμένος που είναι Πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδομίας, έχει την στήριξη του Παναθηναϊκού, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στις εκλογές και αποτελεί τον αντίπαλο της σημερινής διοίκησης της ΕΠΟ που στηρίζεται απο τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Πιάσαμε πάτο»

Ο υποψήφιος Πρόεδρος της ΕΠΟ στην ομιλία του τόνισε πως η Ομοσπονδία έχει πιάσει πάτο τα τελευταία χρόνια, πως όλοι ασχολούνται με την διαιτησία και πως θα πρέπει οι ρίζες του συστήματος που είναι βαθιές να ξεριζωθούν:

«Με τον Σταύρο έχουμε μια κοινή πορεία τα τελευταία περίπου 20 χρόνια. Δεν λέμε τίποτε που το βγάλαμε από το μυαλό μας, δεν λέμε τίποτε που ξαφνικά βρέθηκε μπροστά μας. Η Ομοσπονδία είναι πράγματι η προϊστάμενη αρχή του ελληνικού ποδοσφαίρου και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό. Είναι άλλο το ζήτημα αν κάποιοι την κατάντησαν να είναι ουσιαστικά και τυπικά υποβαθμισμένη χωρίς να μπορεί να ανακάμψει για πολλά χρόνια. Το ζητούμενο λοιπόν σε αυτή την ΕΠΟ είναι καταρχήν να έχεις γνώση του προβλήματος, να μπορείς δηλαδή όπως λένε οι γιατροί να εντοπίσεις την αιτία της ασθένειας. Διότι την ασθένεια μπορεί να την δεις ως αποτέλεσμα, αν όμως δεν γνωρίζεις την αιτία της είναι προφανές ότι δεν μπορείς να δώσεις την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή. Και κατά συνέπεια είτε θα επιδεινωθεί η πορεία του αρρώστου ή θα πεθάνει. Αυτή η κίνηση που δημιουργήθηκε με τους φίλους μου στους τελευταίους δέκα μήνες δεν έχει να κάνει με τα θέλω τα δικά μου. Νιώθουμε ότι το ποδόσφαιρο πλέον έχει πατώσει, έχει τελματωθεί δεν μπορεί να αναπνεύσει δεν μπορεί να ανακάμψει. Κάποιος πρέπει κάτι να κάνει. Σε σχέση με την προσωπική μου διάθεση θα σας πω, ειλικρινά ήμουνα από τους ανθρώπους που χρόνια τώρα τόσο εγώ όσο και ο Σταύρος αλλά και κάποιοι άλλοι βρισκόμασταν στις συνελεύσεις και με έβλεπαν να αντιδρώ σε κάποια πράγματα πάντα μέσα στα πλαίσια του διαλόγου που τον επιζητούσα και σας μιλώ ειλικρινά διακαώς ήθελα να γίνω κοινωνός ενός προβλήματος και όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός να βάλω και εγώ πλάτη».

Και συνεχίζει: «Μάταια, όμως, τολμώ να το πω και ας μην με τιμά ότι πολλά χρόνια τώρα η διοίκηση της Ομοσπονδίας με θεωρούσε έναν άνθρωπο γραφικό, έναν άνθρωπο που ναι μεν έλεγε κάποιες σωστές απόψεις, αλλά μέχρι εκεί. Και είναι άσχημο ξέρετε να τις αποδέχονται και να σου κτυπούν φιλικά την πλάτη λέγοντας μια χαρά μας τα είπες αλλά δεν μπορούμε να τα εφαρμόσουμε. Ήταν κάτι που πραγματικά με πλήγωνε. Αυτή η πορεία πρέπει απαραιτήτως, όχι για τα θέλω τα δικά μας, να στεφθεί με επιτυχία. Ξέρετε σε αυτές τις περιπτώσεις το εγώ δεν προτάσσεται, προτάσσεται το εμείς γιατί κανένας Γραμμένος, κανένας Ψαρρόπουλος δεν μπορεί εκ φύσεως να δώσει λύση στα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν περισσεύει κανείς και το λέω ειλικρινά είναι η πραγματικότητα και αυτές ήταν πάντα οι απόψεις μου. Δεν ήθελα να είμαι σε αυτή τη θέση. Δεν είχα ποτέ την φιλοδοξία να γίνω πρόεδρος στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αφού επαγγελματικά είμαι μια χαρά, η οικογένειά μου είναι επίσης μια χαρά, όμως εδώ υπάρχει η ανάγκη κάποιος να μπει μπροστά.

Σε αυτή την προσπάθεια λοιπόν, οι συνάδελφοί μου από τις άλλες Ενώσεις με τίμησαν γιατί πρόκειται για εξαιρετική τιμή και αν δεν το πίστευα ότι θα τα καταφέρω δεν θα συμμετείχα. Θα σας πω με ειλικρίνεια ότι θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε το ποδόσφαιρο. Ξέρετε όλα αυτά τα χρόνια οι ρίζες ενός συστήματος είναι πολύ βαθιές. Και για να ξεριζώσεις, το δένδρο το πολύριζο και το μακροχρόνιο των πολλών ετών ζωής, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Πολλοί σωστά σας είπε ο Σταύρος ότι θα πρέπει πρώτα να κάνεις τις ρήξεις σου, κατά το κοινώς λεγόμενο να σπάσεις αβγά, να κάνεις την ομελέτα, να την φας την ομελέτα μαζί με όλους τους υπόλοιπους, και αφού χωνέψεις την ομελέτα τότε να αρχίσεις να δημιουργείς. Το λέω λίγο λαϊκά και παραστατικά αυτό για να δώσω λίγο έμφαση και να καταλάβετε τι εννοώ. Σας το λέω ειλικρινά δεν ξέρω τι θα συναντήσουμε την άλλη μέρα, δεν το γνωρίζω. Αυτό το πέπλο σιωπής και το πέπλο αδιαφάνειας που έχει η Ομοσπονδία μας προβληματίζει. Πρέπει να αλλάξει η κατάσταση, έχει επικεντρωθεί όλο το ποδόσφαιρο στην διαιτησία. Το σκέφτομαι πολλές φορές και γελάω μόνος μου με κίνδυνο να χαρακτηριστώ ανόητος, αλλά δεν γίνεται σήμερα να μιλούν μόνο για το πέναλτι, το οφσάιντ, το πλάγιο κτλ. Θέλουμε να πάμε μπροστά και όχι πίσω και πολύ περισσότερο να επικεντρωθούμε και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες του».

«Στηρίζουμε ολόψυχα τον Γραμμένο»

Από την πλευρά του ο Σταύρος Ψαρρόπουλος αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία και ανακοίνωσε την στήριξη της ΕΠΣΛ προς το πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου, σημείωσε πως το πρόβλημα δεν είναι το ποδόσφαιρο αλλά η ίδια η λειτουργία της Ομοσπονδίας που θα πρέπει να αλλάξει:

«Να καλωσορίσω τον Βαγγέλη Γραμμένο, τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ, έναν άνθρωπο με τον οποίο γνωρίζομαι πάρα πολλά χρόνια και μάλιστα πολλές φορές έχουμε έρθει σε ρήξη σε γενικές συνελεύσεις. Και πάντα είχαμε κοινή γραμμή και φωνή μέσα στην ΕΠΟ ότι πρέπει να λυθούν τα προβλήματα. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια όλες οι φωνές αυτές μάλλον ήταν φωνές βοώντος εν τη ερήμω και το ποδόσφαιρο έχει πιάσει πάτο, κάτι που το γνωρίζουν όλοι. Θεωρώ ότι το πρόβλημα δεν είναι το ποδόσφαιρο αλλά η ίδια η ΕΠΟ. Πιστεύω ότι έχει πιάσει πάτο και κατά συνέπεια και το ποδόσφαιρο. Πολλοί πιστεύουν ότι το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι η διαιτησία και ασχολούνται όλοι με αυτή γιατί αυτό ενδεχόμενα πουλάει και στα μεγάλα επαγγελματικά σωματεία. Λίγοι όμως ξέρουν πώς λειτουργεί η ΕΠΟ, το πως υποφέρουν οι Ενώσεις, οι παίκτες και τα σωματεία και αυτό που ελπίζω εφόσον εκλεγεί ο κ. Γραμμένος είναι να δώσει μια λύση. Ξέρετε στις μέρες που διανύουμε δεν νομίζω ότι ο Πρόεδρος της ΕΠΟ έχει να λύσει άλλο πρόβλημα παρά την λειτουργία της ΕΠΟ. Με απλά λόγια μια ΕΠΟ απαλλαγμένη από παρασκήνια, από παρεμβάσεις και εντολές, μια ΕΠΟ που θα αποφασίζει το Δ.Σ. γιατί αν αποφασίζει σωστά πιστεύω ότι θα επιλέξει συνεργάτες άξιους και είμαι βέβαιος ότι θα λυθεί το πρόβλημα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Και προσθέτει: «Αν και εφόσον η νέα εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι το μεγάλο αφεντικό του ποδοσφαίρου είναι εκείνη και δεν πρόκειται αυτό το όργανο το καινούργιο να δημιουργήσει μια άλλη κατάσταση, το ενδεχόμενο να φύγει δηλαδή κάποιος άλλος βασιλιάς και να μας έρθει ένας καινούργιος. Πιστεύω ένας είναι ο σουλτάνος του ελληνικού ποδοσφαίρου και αυτός είναι η ΕΠΟ. Αν εμείς αυτό το πιστέψουμε, το αντιληφθούμε σαν Ενώσεις και το διοικητικό συμβούλιο σε συνεργασία με τις Ενώσεις το κάνει πράξη, τότε τα προβλήματα θα λύνονται συνεχώς και σε ένα χρονικό διάστημα που ενδεχόμενα θα είναι ένας χρόνος θα φανεί μια αλλαγή. Εύχομαι λοιπόν να έχεις κουράγιο, εύχομαι να εκλεγείς και το εύχομαι με όλη μου την καρδιά και είναι πραγματικό, δεν το λέω τυπικά. Θα έχετε όλη την συμπαράσταση σαν ΕΠΣΛ και κλείνοντας θέλω να σας ευχαριστήσω γιατί κάνατε μια πολύ καλή ενέργεια να έρθετε στα νησιά γιατί εσείς από εκεί από πάνω οι στεριανοί δεν ξέρετε ότι εμείς σαν νησιά ήμαστε άλλη Ελλάδα, δεν ξέρετε τα προβλήματα και σήμερα πιστεύω ότι τα καταλάβατε».