Τελευταία στροφή για την Αερ. Γιανναρέλλη

Το τελευταίο ανοιχτό μέτωπο της Αερ. Γιανναρέλλη με εκσκαφές σε βάθος 10 μέτρων
Spread the love


  • Προχωρούν οι εκσκαφές για την αντικατάσταση του αγωγού ομβρίων υδάτων και την τοποθέτηση των νέων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης στο τελευταίο τμήμα του κεντρικού δρόμου, με στόχο να δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Δεκέμβριο

Την ώρα που όλοι προσεύχονται να βρέξει για να έχουμε νερό και να ποτιστεί η γη και τα ελαιόδεντρα μετά από μήνες ανομβρίας, η ΔΕΥΑΛ κάνει δεήσεις να κρατήσει λίγο ακόμη η καλοκαιρία για να προλάβει τα κλείσει το μεγάλο μέτωπο του έργου της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων υδάτων, στην οδό Αεροπόρου Γιανναρέλλη. Τα συνεργεία προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς να έχουν συναντήσει εμπόδια τους τελευταίους 2 μήνες, αλλά το μεγάλο στοίχημα είναι η τοποθέτηση του νέου αγωγού και το μπάζωμα του κεντρικού δρόμου το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα όταν ξεκινήσουν οι βροχές. Στόχος της εταιρείας που εκτελεί το έργο και της ΔΕΥΑΛ είναι να ολοκληρωθούν οι εργασίες μέσα στο Νοέμβριο και να δοθεί στην κυκλοφορία η Αερ. Γιανναρέλλη πριν από το τέλος του χρόνου.

Προχωρούν οι εργασίες στην μεγάλη στροφή με στόχο να ολοκληρωθούν τον επόμενο μήνα

Όπως είναι γνωστό, με απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΥΑΛ δόθηκε παράταση στην παράδοση του έργου για ένα ακόμη 6μηνο, μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Η απόφαση αυτή δεν σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στην εκτέλεση των εργασιών στην παρούσα φάση, αλλά κρίθηκε απαραίτητη λόγω της καθυστέρησης που παρουσιάστηκε στο πρώτο στάδιο, ξεκινώντας από την πλατεία Κυπρίων Πατριωτών και την οδό Βουρνάζων, όπου δεν είχε γίνει η κατάλληλη προεργασία από τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος και τηλεπικοινωνιών, ενώ στην πορεία είχαν βρεθεί και τα αρχαία. 

Αγώνας δρόμου για να προλάβουν τα συνεργεία να κλείσουν κι αυτό το κομμάτι πριν από τον χειμώνα

Πρόσβαση από την κάτω πλευρά

Μετά από την ασφαλτόστρωση του τμήματος μέχρι την οδό Γεωργίου Λεσβίου που έγινε τον Αύγουστο, τα συνεργεία έχουν μπει στην μεγάλη στροφή (όπου βρισκόταν η αντιπροσωπεία της “Toyota”) και η κίνηση των οχημάτων προς το κέντρο γίνεται μέσω της οδού Πύρρας και από εκεί και πάλι στην Αερ. Γιανναρέλλη για να κατευθύνονται στην πλατεία Αλυσίδας. Όλο αυτό το διάστημα οι επιχειρήσεις της περιοχής υπολειτουργούν, όπως και τα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων, για τα οποία υπάρχει πρόσβαση από την κάτω πλευρά. Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κλείσουν τα σημεία που είχαν ανοιχτεί σε αυτό το ύψος και η πρόσβαση οχημάτων και πεζών θα αποκατασταθεί πλήρως.  

Από την κάτω πλευρά η πρόσβαση στα βενζινάδικα και τις υπόλοιπες επιχειρήσεις

Ωστόσο, αυτό που επείγει είναι η τοποθέτηση του νέου αγωγού για να μην υπάρχει κίνδυνος πλημμυρών σε περίπτωση έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης. Για την ώρα, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές και δεν έχει χαθεί ούτε μια μέρα εργασιών, αλλά μια ξαφνική επιδείνωση μπορεί να προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην περιοχή, δεδομένου ότι το βάθος των εκσκαφών έχει φθάσει τα 10 μέτρα και είναι λογικό οι εργασίες να διαρκούν περισσότερο χρονικό διάστημα, αφού απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή και λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τα συνεργεία.

Το εργοτάξιο θα βρίσκεται εκεί μέχρι και το Νοέμβριο, που θα διακοπούν και πάλι οι εργασίες λόγω του χειμώνα και στόχος είναι να ολοκληρωθεί αυτό το κομμάτι προκειμένου την ερχόμενη άνοιξη τα συνεργεία να μπουν κατευθείαν στην τελευταία φάση του έργου, μέσα στον παράδρομο του Ποταμού. Εκτός από την αντικατάσταση του αγωγού, τοποθετούνται παράλληλα νέα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και γι’ αυτό υπολογίζεται ότι η Αερ. Γιανναρέλλη θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο Δεκέμβριο.

Όπως δήλωσε στα “Νέα της Λέσβου” ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ, Γιώργος Φλώρος, «βρισκόμαστε πάνω από αυτό το έργο συνεχώς γιατί γνωρίζουμε την σημασία του, αλλά και την ανάγκη να κλείσει το μέτωπο στην Αερ. Γιανναρέλλη πριν ξεκινήσουν οι βροχές. Πάμε καλά και πιστεύουμε ότι θα προλάβουμε να τοποθετήσουμε τον αγωγό όπως είχαμε προγραμματίσει. Έτσι θα τελειώσει η ταλαιπωρία των επιχειρήσεων και των οδηγών και μετά θα χρειαστούν άλλοι 2 – 3 μήνες στον Ποταμό για να παραδώσουμε ένα έργο κοινής ωφέλειας και πολιτικής προστασίας που κανένας μέχρι σήμερα δεν τόλμησε να αγγίξει», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Φλώρος.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση