Άλλη μια δραματική ιστορία ανθρώπων που ζουν σε άθλιες συνθήκες κάτω από το όριο της φτώχειας, έφερε χθες στο φως η ομάδα εθελοντών «Κανένας Μόνος». Μια ηλικιωμένη γυναίκα ζει μαζί με το γιο της σε ένα ερειπωμένο σπίτι στη Μυτιλήνη, για το οποίο τα λόγια είναι λίγα για να το περιγράψουν.
Η στέγη είναι κατεστραμμένη και ένα σημείο της «χάσκει» προς τον ουρανό. Τις μέρες του χειμώνα προσπαθούσαν να ζεσταθούν με το κρύο να μπαίνει από παντού και το νερό της βροχής να πλημμυρίζει το σπίτι. Πριν δυο ημέρες τους έκοψαν και το ρεύμα. Τα 300 ευρώ της σύνταξης δεν αρκούν για να ζήσουν. Ο γιος άνεργος και με τα δικά του προβλήματα δεν μπορεί να βοηθήσει. Μια παράγκα στην καρδιά της πόλης και μια γυναίκα που βιώνει το δικό της γολγοθά.
Ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος μέσα από τη σελίδα του στο facebook έκανε έκκληση για βοήθεια προκειμένου να στηριχθεί αυτή η ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία κοντά στα 80 της ζει μέσα στην εξαθλίωση. «Θα κάνουμε μέρες να συνέλθουμε από αυτό που αντικρίσαμε», αναφέρει χαρακτηριστικά περιγράφοντας τις εικόνες στο σπίτι.
«Αυτό που πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνει είναι να μαζέψουμε χρήματα για να κάνουμε ένα διακανονισμό και να επανασυνδεθεί το ρεύμα. Έπειτα σκεπτόμαστε να ξεκινήσουμε σιγά-σιγά με την ομάδα να συγκεντρώνουμε υλικά και με προσωπική εργασία να αρχίσουμε να φτιάχνουμε το σπίτι», μας λέει χαρακτηριστικά ο Αποστόλης Παρασκευόπουλος.
Η οφειλή στο ρεύμα είναι περίπου 2.900 ευρώ. Το έργο της ομάδας «Κανένας Μόνος» δεν είναι εύκολο σε αυτή την περίπτωση. Είναι πολλά τα χρήματα που πρέπει να συγκεντρωθούν και ακόμη περισσότερες οι εργασίες που πρέπει να γίνουν, ούτως ώστε να βελτιωθούν κατά το δυνατόν οι συνθήκες στο σπίτι.
«Αυτή η γυναίκα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επικαιρότητα. Οι κοινωνικές υπηρεσίες γνωρίζουν την περίπτωση, δεν μπορεί να μην την γνωρίζουν. Δεν έχει γίνει όμως τίποτα για να αλλάξει κάτι. Δεν θα έπρεπε να μεταφερθεί κάπου αλλού; Δεν μπορεί να την αφήνουν σε αυτή την κατάσταση. Η απουσία κοινωνικού κράτους έχει παίξει το ρόλο της για να ζουν σήμερα άνθρωποι σε τέτοιες συνθήκες», τονίζει ο επικεφαλής της ομάδας εθελοντών.