Για 3η συνεχόμενη φορά το Ούζο Πλωμαρίου διακρίθηκε με χρυσό βραβείο στον διαγωνισμό «World Spirits Awards» (WSA), αποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα και την ασυναγώνιστη γεύση του.
Η διάκριση που έλαβε το απόσταγμα είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αξιολογήθηκε αυστηρά από τις καλύτερες ειδικές επιτροπές παγκοσμίως του WSA και διακρίθηκε ανάμεσα σε 439 δείγματα από 114 διαφορετικά αποστακτήρια, από όλο τον κόσμο.
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποτελεί ένα απόσταγμα υψηλής ποιότητας, συνδεδεμένο με την ελληνική παράδοση. Η ιστορία του έχει βαθιά τις ρίζες της στον χρόνο καθώς ξεκινά το 1894 στο Πλωμάρι της Λέσβου. Με κέντρο τη συνεχή εξέλιξη και την άριστη ποιότητα, 127 χρόνια μετά, η αποσταγματοποιία συνεχίζει να παράγει το Ούζο Πλωμαρίου με αγάπη και μεράκι, βασισμένο στην ίδια μυστική συνταγή. Η μυστική συνταγή περιέχει την ιδανική αναλογία συστατικών και βοτάνων από όλη την Ελλάδα, όπως μαλακό νερό από τις πηγές του ποταμού Σεδούντα, μάραθο από τη Βόρεια Εύβοια, εκχυλίσματα μαστίχας Χίου, διάφορα άλλα βότανα της γης της Λέσβου, αλάτι από τις αλυκές Καλλονής και φυσικά γλυκάνισο.
Ο γλυκάνισος που αποτελεί το βασικό συστατικό του ούζου καλλιεργείται σε ιδιόκτητα κτήματα της αποσταγματοποιίας στο Λισβόρι Λέσβου. Επιπλέον ακολουθείται πιστά ο ίδιος παραδοσιακός τρόπος διπλής απόσταξης μέσα σε 18 χειροποίητους χάλκινους άμβυκες συνεχίζοντας τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.
Οι άμβυκες φτιάχνονται από τότε μέχρι και σήμερα από την ίδια οικογένεια χαλκουργών.
Το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου αποστάζεται 2 φορές και κάθε απόσταξη διαρκεί 9 ολόκληρες ώρες γιατί, όπως χαρακτηριστικά λένε: «Όσο πιο αργά γίνεται,
τόσο καλύτερο απόσταγμα έχουμε». Έτσι, επιτυγχάνεται υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα,
ιδανική αρωματική και γευστική ισορροπία καθώς και απαλή και εκλεπτυσμένη υφή.
Όλα αυτά τα στοιχεία κάνουν το Ούζο Πλωμαρίου Ισιδώρου Αρβανίτου να κατακτά όχι μόνο τις καρδιές των καταναλωτών σε ολόκληρο τον κόσμο, αλλά και σημαντικές παγκόσμιες διακρίσεις.