Αήθης επίθεση κατά Καλογήρου: «Απελπισμένοι σκοτεινοί κύκλοι καταφεύγουν στη χυδαιότητα» – (UpDate) Καταδικάζουν οι συνυποψήφιοι Περιφερειάρχες

Λίγες μόλις ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες άγνωστοι κύκλοι αμαύρωσαν την προεκλογική περίοδο πετώντας φειγ βολαν στη Μυτιλήνη με ύβρεις κατά της υποψηφιότητας της νυν Περιφερειάρχη και εκ νέου υποψήφια Χριστιάνα Καλογήρου. Η κα. Καλογήρου σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει  «απελπισμένους σκοτεινούς κύκλους» πίσω από την ενέργεια αυτή.

Συγκεκριμένα η Περιφερειάρχης τόνισε σε γραπτή δήλωσή της:  «Απελπισμένοι σκοτεινοί κύκλοι, μεταμφιεσμένοι σε αγανακτισμένους πολίτες, καταφεύγουν στη χυδαιότητα και το ψεύδος. Σε λίγες ώρες οι πολίτες του Βορείου Αιγαίου θα δώσουν την απάντησή τους».

(update) Καταδικάζουν οι υποψήφιοι

Ανακοινώσεις καταδίκης της χυδαίας επίθεσης σε βάρος της Περιφερειάρχη και εκ νεου υποψήφιας Χριστιάνας Καλογήρου εξέδωσαν οι συνυποψήφιοι Περιφερειάρχες Γιάννης Σπιλάνης, Παναγιώτης Χριστόφας και Κώστας Μουτζούρης.

Γιάννης Σπιλάνης

«Η «Συμπαράταξη Πολιτών του Βορείου Αιγαίου» και ο επικεφαλής της  Γιάννης Σπιλάνης, καταδικάζει απόλυτα και κατηγορηματικά πρακτικές που βάζουν σε κίνδυνο τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Θεωρεί σε κάθε περίπτωση τα ανώνυμα και εμπρηστικά σχόλια απαράδεκτα, γιατί έχουν στόχο να παραπλανούν τη κοινή γνώμη  και να συσκοτίζουν την αλήθεια,  μετατοπίζοντας την κουβέντα από την ουσία των προβλημάτων που έχει ανάγκη να ακούσει η κοινωνία,  σε πρακτικές άλλου είδους.

Οι φασιστικές πρακτικές και οι αντιαισθητικοί διαγκωνισμοί δεξιάς και ακροδεξιάς που παραπέμπουν σε άλλες εποχές, ως ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ μας βρίσκουν κάθετα αντίθετους. Το ίδιο και την  κοινωνία , που με τη ψήφο της την Κυριακή θα τους γυρίσει την πλάτη».

Παναγιώτης Χριστόφας

«Με αφορμή την κυκλοφορία εμπρηστικού φέιγ βολάν σήμερα σε σημεία του νησιού μας καταδικάζουμε κάθε μορφή επίθεσης που είναι ενάντια στις δημοκρατικές διαδικασίες απέναντι σε κάθε υποψήφιο. Οι πολίτες υποστηρίζουν ξεκάθαρα τους καθαρούς αγώνες και τον πολιτικό πολιτισμό. Είμαστε μαζί τους».

Κώστας Μουτζούρης

«Ο υποψήφιος  Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης  και ο Συνδυασμός του Άλμα Ανάπτυξης στο Βόρειο Αιγαίο, καταδικάζουν απερίφραστα το απαράδεκτο fay volan που  ανωνύμως κυκλοφόρησε  σε διάφορες Περιοχές και καλούν την Αστυνομική Διεύθυνση  Λέσβου να προβεί σε κάθε ενέργεια για τον εντοπισμό και σύλληψη του ή των δραστών, δεδομένου ότι τέτοιες ενέργειες νοθεύουν τις δημοκρατικές διαδικασίες των εκλογών και την ελεύθερη έκφραση των πολιτών» .