Εν αναμονή της προκήρυξης για τις 17 μόνιμες θέσεις

810

Από βδομάδα σε εβδομάδα, αν όχι και από μέρα σε μέρα, αναμένεται από το ΑΣΕΠ η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις στην Περιφέρεια και τον Δήμο του Αγίου Ευστρατίου ώστε να ενισχυθούν με μόνιμο προσωπικό.

Μετά από τον Δήμο Λέσβου, ήρθε και η σειρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε τον τελικό κατάλογο για 118 προσλήψεις τακτικού προσωπικού σε Δήμους νησιών και στις Περιφέρειες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου. Στα νησιά μας θα προσληφθούν συνολικά 17 υπάλληλοι, εκ των οποίων οι 9 σε Υπηρεσίες της Περιφέρειες και οι υπόλοιποι 8 στους Δήμους Αγίου Ευστρατίου, Οινουσσών, Φούρνων και Ψαρών.

Πρόκειται για θέσεις Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων. Οι νέοι υπάλληλοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς Δήμους, οι οποίοι κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες, συγκριτικά, δυσκολίες από πλευράς έλλειψης προσωπικού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας τους, καθώς και της γεωγραφικής θέσης τους. Ο κατάλογος απεστάλη στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να δρομολογηθεί η προκήρυξη των θέσεων.

 

9 στις 10

Οι 118 θέσεις προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των Δήμων και των Περιφερειών, τις οποίες είχε ζητήσει από πέρυσι ο Υπουργός Εσωτερικών. Τον Μάιο του 2017 δόθηκε η πρώτη έγκριση για τις 9 από τις 10 θέσεις που είχε ζητήσει η Περιφέρεια και με τη νέα απόφαση του Υπουργού ξεκινούν οι διαδικασίες για τις προσλήψεις. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου, το 2017 ενισχύθηκαν εκτάκτως με συνολικά 20 εκατ. ευρώ, 85 μικροί νησιωτικοί και ορεινοί Δήμοι, οι οποίοι βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Η ενίσχυση αυτή θα συνεχιστεί και φέτος, ενώ στο πλαίσιο της αναθεώρησης του “Καλλικράτη’” εξετάζονται περαιτέρω μέτρα, όπως ο επαναπροσδιορισμός των κατηγοριοποιήσεων και η αλλαγή της κατανομής της κρατικής χρηματοδότησης στη βάση των αυξημένων αναγκών Δήμων με παρόμοια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.