Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έρχεται το 3ο FoodFest

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου – έξι μέρες – θα διαρκέσει φέτος το «LesvosFoodFest» που θα πραγματοποιηθεί στον Παπάδο Γέρας, στη Σκάλα Πολιχνίτου, στο Μανταμάδο, στην Πέτρα, στο Μόλυβο και την Ερεσό.
Τις οργανωτικές λεπτομέρειες του Φεστιβάλ συζήτησαν τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής που εκπροσωπούν τους συνεργαζόμενους εταίρους τους φεστιβάλ σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο “Η Αρίσβη” στην Καλλονή, υπογράφτηκε το σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, συζητήθηκαν θέματα συντονισμού των κατά τόπους δράσεων και προγραμματίστηκαν οι επόμενες συναντήσεις των μελών της οργανωτικής επιτροπής.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά με το Φορέα Τουρισμού Μολύβου ως κεντρικό διοργανωτή σε συνεργασία με τους παρακάτω εταίρους ανά περιοχή:
Σωματείο εστιατόρων και συναφών επαγγελματιών Μολύβου
Φορέας Ανάπτυξης και προβολής Ερεσού
Πολιτιστικός Σύλλογος Πέτρας
ΚΟΙΝΣΕΠ Μοδούσα
Φυσιολατρικός Ανθρωπιστικός Σύλλογος «Ηλιαχτίδα» Μανταμάδου
Μορφωτικός Σύλλογος Πολιχνίτου
Τα πιο χαρακτηριστικά σύμβολα της γαστρονομίας του νησιού απεικονίζονται στο λογότυπο του φεστιβάλ (σαρδέλα, γλυκάνισος, ελιά) και συνθέτουν ένα σύγχρονο μοτίβο, που εκφράζει την γιορτινή μας διάθεση καθώς μαζευόμαστε γύρω από το τραπέζι.
ToLesvosFoodFest μέσα από δυναμικές δράσεις του στοχεύει:
-στην προβολή των τοπικών προϊόντων και των παραγωγών τους
-στην ανάδειξη της γαστρονομικής παράδοσης και την αναζήτησή της μέσα από νέες γαστρονομικές τάσεις
-στη δημιουργία γαστριμαργικών εμπειριών για τον επισκέπτη
-στη δικτύωση των επαγγελματιών εστίασης και των τοπικών παραγωγών
-στην εκπαίδευση και επιμόρφωση από επιστήμονες και ειδικούς, σε θέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος
Το LesvosFoodFest αναδεικνύει τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους, την ατμόσφαιρα που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομίας και μας ταξιδεύει στη Λέσβο… στο Αιγαίο.
«Κοινός στόχος όλων των περιοχών είναι να προβάλουν μέσα από δυναμικές δράσεις τη γη, το τοπίο, τους ανθρώπους και την ατμόσφαιρα του νησιού, στοιχεία που συνθέτουν την ταυτότητα της Λεσβιακής γαστρονομικής κουλτούρας» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Φορέα Τουρισμού Μολύβου.

 

 

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img