«Έρχονται» μόνιμες θέσεις φυλάκων – νυκτοφυλάκων

988

Μέσα στο νέο έτος και μάλιστα, όπως αναμένεται, το πρώτο διάστημα του 2018, θα δημοσιευτεί προκήρυξη του ΑΣΕΠ για την κάλυψη 200 θέσεων προσωπικού στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα για τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους, ειδικότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φυλάκων Αρχαιοτήτων και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων.

Επί της ουσίας με αυτήν τη νέα προκήρυξη το Υπουργείο Πολιτισμού θα επιχειρήσει να καλύψει σε μόνιμη βάση ένα μέρος των αναγκών των μουσείων για φύλαξη μέρα και νύχτα, καθώς πρόκειται για προσλήψεις με συμβάσεις αορίστου χρόνου, δηλαδή για μόνιμο προσωπικό. Το Υπουργείο Πολιτισμού έχει κάνει ήδη γνωστές τις προθέσεις του για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και προχώρησε αμέσως και αυτά τα διαδικαστικά φτάνοντας πλέον το όλο θέμα σε ωριμότητα για την δημοσίευση της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ.

Ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία από το Υπουργείο Εργασίας για τον καθορισμό του αριθμού των «προστατευόμενων» του ΟΑΕΔ, δηλαδή η πρόβλεψη για θέσεις ΑΜΕΑ και άλλες κατηγορίες που εμπίπτουν στις ευεργετικές διατάξεις για τις προσλήψεις και συγκεκριμένα 14 θέσεις στις 200, ενώ από την κατανομή, όπως είναι αναμενόμενο, με τόσο μικρό αριθμό προστατευόμενων δεν προβλέπεται θέση για την περιοχή μας.

Ήδη μετά την παραπάνω απόφαση ολοκληρώνονται πλέον και τυπικά όλα τα διαδικαστικά και ο φάκελος βρίσκεται στο ΑΣΕΠ για να προχωρήσει στην κατάρτιση και την δημοσίευση της προκήρυξης, καλώντας τους ενδιαφερόμενους μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα να υποβάλουν αιτήσεις. Άμεσα μόλις δοθεί η προκήρυξη, θα υπάρξει σχετική ενημέρωση από την εφημερίδα μας ώστε να μην χάνουν χρόνο οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here