Παρουσιάστηκε το «Σάρλιτζα Πάλλας»

Παρουσιάστηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης σε πυκνό ακροατήριο στο αμφιθέατρο της μαρίνας Μυτιλήνης το βιβλίο του Γιάννη Γιαννέλλη «Σάρλιτζα Πάλλας», για το οποίο μίλησαν εκτός από τον συγγραφέα ο νέος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Κύτελης και ο νέος Περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης.

Το νέο μυθιστόρημα του κ. Γιαννέλλη, που έρχεται σε συνέχεια της «Ρόζας της Σμύρνης», που σημείωσε σημαντική επιτυχία και γυρίστηκε ταινία, η οποία προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση, βάζει στο κάδρο το Σάρλιτζα Πάλλας της Θερμής την εποχή του διωγμού από τη Σμύρνη.

Την εισαγωγή στην εκδήλωση έκανε η ιστορικός ιδιοκτήτρια του γνωστού βιβλιοπωλείου στην αρχή της Ερμού, Κλειώ Χατζηδανιήλ, ενώ συντόνισε η Ντόρα Πολίτη και μίλησε και ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.

Ο Δήμαρχος κ. Κύτελης στην τοποθέτησή του συνεχάρη τον κ. Γιαννέλλη λέγοντας ότι «ήταν αναμενόμενο ότι θα τιμούσε την ιδιαίτερη πατρίδα του τη Θερμή και αυτό κάνει με το νέο του μυθιστόρημα». Ο νέος Περιφερειάρχης κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι «έχει συστήσει επιτροπή υπό την προεδρία του Βασίλη Τσαγκάρη που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση την εξέλιξη γύρω από το θέμα της ανάπλασης του Σάρλιτζα», χαρακτηρίζοντας αδικαιολόγητη την καθυστέρηση εδώ και τρία χρόνια από την Περιφέρεια και τόνισε ιδιαίτερα για τη συμβολή του Χαραλάμπου Αθανασίου είπε ο κ. Μουτζούρης «ευτυχής συγκυρία για το Βόρειο Αιγαίο αυτή η τριπλέτα που αποτελείται από τον κ. Αθανασίου, τον κ. Κύτελη και εμένα, ένα αρραγές μέτωπο που θα προωθεί τα θέματα του τόπου» παρομοιάζοντας την «τριπλέτα», όπως αυτοχαρακτηρίστηκε μαζί με τους άλλους δύο τοπικούς παράγοντες, με την Εθνική Βραζιλίας.

Ένα απόσπασμα του μυθιστορήματος διάβασε η Νταίση Κομνηνού, ενώ ο κ. Γιαννέλλης στο τέλος δήλωσε ότι πέτυχε το στόχο του, που εκτός από το μυθιστόρημα είναι και η ανάγκη αξιοποίησης του Σάρλιτζα Πάλλας.