«Έρχονται» 38 θέσεις στο Δήμο Μυτιλήνης

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να δοθεί η πρόσκληση από το Δήμο Μυτιλήνης για την κάλυψη 38 νέων θέσεων με δίμηνες συμβάσεις, που θα απασχοληθούν στον τομέα της καθαριότητας. Πρόκειται για εργαζόμενους που θα απασχοληθούν με δίμηνες συμβάσεις και αυτή θα είναι η τρίτη πρόσκληση από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης.

Από τις 38 θέσεις οι δύο θα είναι οδηγών και οι άλλες 36 εργατών καθαριότητας, ενώ οι προσλήψεις αυτές γίνονται καθώς έχει καθυστερήσει δραματικά η προκήρυξη του προγράμματος Κοινωφελούς Απασχόλησης, από το οποίο περιμένουν οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα για να καλύψουν ανάγκες  τους σε προσωπικό.

Το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Απασχόλησης κανονικά έπρεπε να είχε προκηρυχθεί από την περίοδο του Ιανουαρίου, φτάνουμε όμως στον Απρίλιο και ακόμα δεν έχει προχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης έχει ήδη εγκρίνει την κάλυψη των 38 θέσεων αναμένοντας τις προηγούμενες μέρες την τυπική έγκριση της απόφασής του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου. Την ίδια ώρα, όμως, όπως έγραφαν την Παρασκευή τα «Νέα της Λέσβου», η παράταση των συμβάσεων της προηγούμενης παρτίδας των δημηνιτών που προσλήφθηκαν το Φεβρουάριο κατά τέσσερις μήνες μέχρι τον Αύγουστο έρχεται να δώσει ανάσα στον Δήμο Μυτιλήνης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Στρατή Δαγκλήη παράταση των 40 συμβάσεων δεν θα επηρεάσει τις νέες προσλήψεις, δεδομένου πως ο τομέας καθαριότητας ούτως ή άλλως λειτουργεί αποδυναμωμένος από προσωπικό σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.