Ξεχώρισε μαθητής του 5ου ΓΕΛ σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Ο μαθητής του 5ου ΓΕΛ που σημείωσε επιτυχημένη πορεία σε πανελλήνιο διαγωνισμό

Την 7η θέση ανάμεσα στους καλύτερους, σε πανελλήνιο διαγωνισμό φιλοσοφικού δοκιμίου κατέλαβε ο μαθητής του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος»  Μάριος – Φώτης Κοντός.

Συγκεκριμένα ο μαθητής της β’ Λυκείου του 5ου ΓΕΛ σημείωσε μια πολύ πετυχημένη διαδρομή στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοσοφικού Δοκιμίου με θέμα την «Ελπίδα» που διεξήχθη σε δυο φάσεις από το τμήμα Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών με την υποστήριξη του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και της Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων.

Ο Σύλλογος καθηγητών και η Διευθύντρια του 5ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης «Βενιαμίν ο Λέσβιος»  σε ανακοίνωσή του συνεχάρη το μαθητή του σχολείου για την επιτυχία του. Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής «… Ο μαθητής μας προκρίθηκε ανάμεσα σε εκατοντάδες μαθητές απ’ όλη την Ελλάδα περνώντας με επιτυχία την πρώτη φάση του Διαγωνισμού που διεξήχθη στις 14 Δεκεμβρίου καταλαμβάνοντας την 13η θέση. Ακολούθως πραγματοποίησε εξίσου πετυχημένη πορεία στην επόμενη φάση δηλαδή στους τελικούς που έγιναν στο Πανεπιστήμιο Πατρών για την ανάδειξη των δύο μαθητών που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας. Ο Μάριος-Φώτης Κοντός κατέκτησε την 7η θέση ανάμεσα στους 15 καλύτερους μαθητές στο φιλοσοφικό δοκίμιο πανελληνίως.
Στο σχολείο μας στηρίζουμε τους μαθητικούς διαγωνισμούς και βεβαίως τον εν λόγω διαγωνισμό στο οποίο συμμετέχουμε κάθε χρόνο, γιατί θεωρούμε ότι τα οφέλη που αποκομίζουν οι μαθητές είναι πολλά και οι εμπειρίες μοναδικές. Οι διαγωνιζόμενοι μαθητές ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, δοκιμάζονται στα δύσκολα, έρχονται σε επαφή με συνομηλίκους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και έχουν την ευκαιρία να προβάλλουν τόσο το σχολείο τους όσο και τον τόπο τους.
Συγχαίρουμε επίσης και την μαθήτρια μας Τσότρα Προκοπία της Β’ Λυκείου για την αξιοπρεπέστατη συμμετοχή της στο Διαγωνισμό»αναφέρει χαρακτηριστικά σχετική ανακοίνωση του συλλόγου διδασκόντων.