ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Ετοιμάζεται για το τοπικό σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Βουναρακίου

Spread the love

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 26 Αυγούστου στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής η δεύτερη κατά σειρά Γενική Συνέλευση του Αιολικού, στην οποία πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον του συλλόγου λίγες μέρες μετά την αποχώρηση-βόμβα από τις εθνικές κατηγορίες. 

Στο βήμα της Γενικής Συνέλευσης βρέθηκαν ο πρόεδρος της προσωρινής διοικούσας επιτροπής Γιάννης Φλωρίδης, ο πρόεδρος της Συνέλευσης Ηλίας Μαλαματίνας και ο Γενικός Γραμματέας Στρατής Αλμπάνης. Ο κ. Φλωρίδης εξήγησε στους λιγοστούς παρευρισκόμενους που βρέθηκαν στην αίθουσα για να παρακολουθήσουν την Γενική Συνέλευση πως η αποχώρηση του Αιολικού από την Γ΄ Εθνική ήταν μονόδρομος μετά την απόφαση του ομογενή επενδυτή να αποσύρει το ενδιαφέρον του για το ιστορικό σωματείο, τουλάχιστον στην παρούσα φάση. 

Η αλήθεια είναι πως η προσωρινή διοίκηση που προέκυψε μέσω πρωτοδικείου εξάντλησε όλα τα περιθώρια ώστε να βρεθεί η λύση και ο Αιολικός να αγωνιστεί κανονικά στην Γ΄ Εθνική, όμως κυρίως τα πολλά χρέη που βαραίνουν τον ερασιτέχνη και τα οποία δημιουργήθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση, ανάγκασαν την προσωρινή διοικούσα επιτροπή να αποσύρει την ομάδα της Μυτιλήνης από την Γ΄ Εθνική, ψάχνοντας άλλη λύση για το μέλλον του Αιολικού, που περνάει τις πιο δύσκολες στιγμές στα 50 χρόνια ιστορίας του. Σίγουρα κανείς δεν θέλει η ομάδα της Μυτιλήνης να διαλυθεί και να χάσει μια αγωνιστική χρονιά, γι’ αυτό συζητήθηκε στην Γενική Συνέλευση με κάθε λεπτομέρεια η πρόταση του Σταύρου Γριππιώτη ο Αιολικός να αγωνιστεί φέτος κανονικά στις τοπικές κατηγορίες σε συνεργασία με τον Απόλλωνα Βουναρακίου, που είναι θετικός να παραχωρήσει τους ποδοσφαιριστές του, όπως ανέφερε άλλωστε στην Γενική Συνέλευση ο υπεύθυνος της ακαδημίας Γιάννης Βόικος. Αυτή είναι η πρώτη λύση που συζητήθηκε και βρήκε σύμφωνα σχεδόν όλα τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου. 

Η δεύτερη λύση είναι η πρόταση του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου, Παντελέων Βερρή, ο Αιολικός να μην αγωνιστεί φέτος σε καμία κατηγορία και να κάνει μια νέα αρχή από την Β΄ Κατηγορία την σεζόν 2025-26. Η τρίτη λύση που μπήκε προς συζήτηση αφορά την διάλυση του Αιολικού και την ίδρυση νέου σωματείου με άλλο όνομα, η οποία απορρίφθηκε από το σύνολο των παρευρισκομένων στην Γενική Συνέλευση. 

Τελικά και έπειτα από ψηφοφορία αποφασίστηκε ο Αιολικός να αγωνιστεί στα τοπικά πρωταθλήματα με την στήριξη του Απόλλωνα Βουναρακίου που θα παραχωρήσει περίπου 25 ποδοσφαιριστές, ενώ προπονητής της ομάδας, που θα ονομάζεται Αιολικός, θα είναι ο Θεαγένης Διονυσάτος, ο οποίος έχει τιμήσει ως ποδοσφαιριστής την φανέλα του ιστορικού συλλόγου. Το μόνο που πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι σε ποια τοπική κατηγορία θα δηλώσει συμμετοχή ο Αιολικός, κάτι που θα αποφασιστεί στην συνάντηση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής με τους ανθρώπους του Απόλλωνα Βουναρακίου. 

Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που λένε πως το καλύτερο είναι η ομάδα να δηλώσει συμμετοχή στην Β΄ Κατηγορία καθώς μιλάμε για νεαρούς ποδοσφαιριστές, οπότε η μετάβαση από τις υποδομές στην Α΄ Κατηγορία δεν θα είναι εύκολη για τα μικρά παιδιά που έχουν μάθει να κάνουν πρωταθλητισμό από μικρή ηλικία. Τέλος, εγκρίθηκε ομόφωνα η πρόταση της προσωρινής διοικούσας επιτροπής να διερευνήσει σε μεγαλύτερο βάθος το ύψος των χρεών που δημιουργήθηκαν κυρίως από την προηγούμενη διοίκηση. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση