Ξεκίνησε η 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου με 180 συμμετοχές

Spread the love

Η 6η Σκυταλοδρομία Λέσβου ξεκίνησε στις 8 το πρωί, από την πλατεία Σαπφούς με μεγαλύτερη συμμετοχή από ποτέ, αφού οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στην μεγάλη αυτή, διήμερη διοργάνωση, φθάνουν τους 180, μεταξύ των οποίων είναι και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας.

Ο Σύλλογος Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιμελητήριο Λέσβου και ο Όμιλος Κλασικού Αθλητισμού Μυτιλήνης συνδιοργανώνουν αυτή την δράση, που δεν έχει ανταγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά αποτελεί ένα αθλητικό γεγονός που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και στοχεύει στην ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς και της ιστορικής, πολιτιστικής και γεωλογικής κληρονομιάς της Λέσβου, ως νησιού – γεωπάρκου της UNESCO. Η εκδήλωση αποτελεί το κορυφαίο δρομικό γεγονός που διεξάγεται στη Λέσβο, με τη σκυτάλη να μεταφέρεται νυχθημερόν σε συνολική απόσταση 320 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, σε 36 διαδοχικές διαδρομές μήκους 2 έως 17 χιλιομέτρων.

Η έναρξη έγινε από την πλατεία Σαπφούς, στη συνέχεια η σκυτάλη θα κινηθεί βόρεια προς Μανταμάδο και διασχίζοντας το νησί περιμετρικά και αριστερόστροφα θα επιστρέψει στο σημείο εκκίνησης το απόγευμα της Κυριακής περίπου τις 18.00. Η διαδρομή θα ακολουθήσει τον παλιό δρόμο στη δυτική Λέσβο ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε επιλεγμένα σημεία αλλαγής της σκυτάλης σε χωριά και κωμοπόλεις να γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τοπικούς φορείς, ενώ στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής μέσα στην πόλη της Μυτιλήνης θα συμμετέχουν συμβολικά φορείς και Σύλλογοι του νησιού. Μετά το τέλος της σκυταλοδρομίας, θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Σαπφούς, όπου θα απονεμηθούν αναμνηστικά στους συμμετέχοντες από τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης.

Η θέση της σκυτάλης μεταδίδεται σε συνεχή χρόνο και ζωντανή εικόνα μέσω του δικτυακού τόπου του Συλλόγου Δρομέων Λέσβου-Lesvos Runners στη διεύθυνση lesvosrunners.gr.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση