ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: “Ένας σπουδαίος άνθρωπος” 

Spread the love

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τη φύση και να φροντίσουμε το μέλλον μας; Μια πρωτοπόρα παιδική παράσταση έρχεται στη Λέσβο με στόχο την ευαισθητοποίηση για την οικολογία και την φροντίδα που οφείλουμε, μικροί και μεγάλοι, στο περιβάλλον. Πρόκειται για την θεατρική απόδοση του γνωστού βιβλίου “Ένας σπουδαίος άνθρωπος”, που με μοναδικό τρόπο αναδεικνύει την αξία της κλιματικής δικαιοσύνης και της σπουδαιότητας της φύσης για την ανθρωπότητα. 

Η παιδική παράσταση θα ξεκινήσει από τη Λέσβο, τον τόπο που έχει καταδείξει την ευαισθησία του παιδικού και μαθητικού πληθυσμού για το περιβάλλον με σειρά δράσεών  του και πρωτοβουλιών επί σειρά ετών. 

Ποιος είναι όμως ο «Σπουδαίος Άνθρωπος» που η παράσταση πραγματεύεται; Πρόκειται για την συγκινητική ιστορία του Ελζεάρ Μπουφιέ, του ανθρώπου που αφιέρωσε την ζωή του στο να φυτεύει δέντρα, και μετέτρεψε άγονα πλατώματα μιας τεράστιας περιοχής σε έναν επίγειο παράδεισο.

Πρόκειται για ένα παγκοσμίως γνωστό έργο με οικολογικό μήνυμα που αναδεικνύει τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης να αλλάξει τον κόσμο για το καλύτερο, ώστε να  επέλθει η οικολογική αναγέννηση. Το 1988, ο Frédéric Back  κέρδισε  Όσκαρ για την ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους βασισμένη στην ιστορία. Με πρωτοπόρο μήνυμα το έργο δείχνει πώς μια μικρή, διαρκής, ανιδιοτελής και συνεπής δράση ενός μόνο ανθρώπου μπορεί να επιφέρει την αποκατάσταση, την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα στις κοινωνίες και το περιβάλλον. Πολλοί αναγνώστες πίστευαν ότι ο Elzéard Bouffier ήταν μια γνήσια ιστορική προσωπικότητα. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν ισχύει, πράγμα που μεγιστοποιεί το μεγαλείο της έμπνευσης του συγγραφέα. Ο τρόπος που η παράσταση κατακτά, ειδικά τον παιδικό πληθυσμό σε όλα τα σημεία του κόσμου, είναι βέβαιο ότι θα αφήσει ισχυρό αποτύπωμα στην οικολογική συνείδηση των μικρών θεατών στο νησί.     

Ο στόχος είναι η παράσταση «Ο σπουδαίος άνθρωπος»  να επισκεφτεί μετά την Λέσβο μεγάλες πόλεις της χώρας. Πρόκειται για διεθνή οργάνωση που εργάζεται υπέρ της συμπερίληψης, της βιωσιμότητας και της ανθεκτικότητας των κοινοτήτων, και έχει παράγει έργα στην Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σουηδία, τη Νορβηγία, τη Νότια Αφρική και το Κατάρ. Συνεργάζεται με κορυφαίους διεθνείς εταίρους για την παραγωγή έργων επιστήμης, τεχνολογίας, τέχνης και εκπαίδευσης. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση