Πιάνουν δουλειά οι σχολικές καθαρίστριες

Spread the love


  •  Αυξάνονται οι ώρες απασχόλησης στα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια με 20 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 72 μερικής, και με επιπλέον ποσό 300.000 ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει η Δημοτική Αρχή από ιδίους πόρους

Πιάνουν δουλειά από την ερχόμενη εβδομάδα οι 92 σχολικές καθαρίστριες που προσλήφθηκαν από τον Δήμο Μυτιλήνης για το νέο διδακτικό έτος. Πρόκειται για 20 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης και 72 μερικής απασχόλησης, τα ονόματα των οποίων αναρτήθηκαν στη “Διαύγεια” και θα υπογράψουν συμβάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου. Σήμερα θα ολοκληρωθούν από την Αντιδημαρχία Παιδείας οι διαδικασίες τοποθέτησής τους ανά σχολείο προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα καθαρισμού πριν το πρώτο κουδούνι, στις 11 Σεπτεμβρίου.

Με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκαν 102 θέσεις μερικής απασχόλησης στον Δήμο Μυτιλήνης για τη νέα σχολική χρονιά και 60 θέσεις για τον Δήμο Δυτικής Λέσβου. Η Δημοτική Αρχή Μυτιλήνης αποφάσισε να αυξήσει τις ώρες απασχόλησης των υπαλλήλων για την αναβάθμιση της καθαριότητας στα σχολεία του Δήμου, εξασφαλίζοντας από ιδίους πόρους το ποσό των 300.000 ευρώ. Με αυτό τον τρόπο, οι 20 καθαρίστριες θα έχουν πλήρες ωράριο εργασίας και οι υπόλοιπες 72 θα απασχολούνται καθημερινά για 3 ώρες.

Το σύνολο των παραπάνω ωρών ανέρχεται στις 346, ενώ το Υπουργείο θα καλύψει οικονομικά τις  307 ώρες. Η διαφορά αυτή των επιπλέον 39 ωρών στο πρόσθετο μισθολογικό κόστος, που είναι περίπου 300.000 ευρώ, και περιλαμβάνει δαπάνες επιδόματος παραμεθόριων περιοχών και προβληματικών περιοχών, πρόσθετα μισθολογικά κλιμάκια μετά από την άρση της καθήλωσής τους, δαπάνες πρόσθετων οικογενειακών παροχών, θα καλυφθεί από πόρους του Δήμου.

 

108 σχολεία

Στο Δήμο Μυτιλήνης λειτουργούν 108 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα 40 Νηπιαγωγεία, 35 Δημοτικά Σχολεία, 15 Γυμνάσια και 18 Λύκεια – ΕΠΑΛ. Η τοποθέτηση των σχολικών καθαριστριών γίνεται με βάση τις ανάγκες κάθε σχολικής μονάδας, τον αριθμό των μαθητών, τον αριθμό των αιθουσών διδασκαλίας, τις ώρες λειτουργίας (Ολοήμερα, Εσπερινά, κλπ). 

Το προσωπικό προσλαμβάνεται με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου αμέσως μετά την κατάρτιση των τελικών πινάκων κατάταξης των υποψηφίων με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου. Κατά την πρόσληψή τους οι επιτυχόντες οφείλουν να προσκομίσουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την απόδειξη των απαιτούμενων προσόντων, των λοιπών ιδιοτήτων τους και της εμπειρίας τους ηλεκτρονικά στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 10 ημερών μετά την πρόσληψή τους. Οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονταν στα σχολεία και προηγούμενες χρονιές, ενώ υπάρχουν και νεοπροσληφθέντες στην πόλη της Μυτιλήνης.

 

Ο Λ. Κοτσώνης

Όπως είπε στα “Νέα της Λέσβου” ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Λευτέρης Κοτσώνης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να καλύπτει τις ανάγκες όλων των σχολικών μονάδων με επαρκές προσωπικό και με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, εφόσον υπάρχει η οικονομική δυνατότητα. «Μετά από πολλά χρόνια, καταφέραμε να αυξήσουμε τις ώρες απασχόλησης για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, γεγονός που θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό τόσο για την υγιεινή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, όσο και για τα εργασιακά δικαιώματα του προσωπικού. Σκοπός και στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να έχουν όλοι οι εργαζόμενοι πλήρες ωράριο και να μην υπάρχει ελαστική απασχόληση. Όλες οι διαδικασίες ολοκληρώθηκαν εγκαίρως, μετά από την διεξαγωγή του διαγωνισμού, τα προσωρινά αποτελέσματα, τις ενστάσεις και την ανάρτηση των οριστικών πινάκων. Αύριο (σ.σ. σήμερα) θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τοποθέτησης και οι σχολικοί καθαριστές θα υπογράψουν συμβάσεις από την 1η Σεπτεμβρίου έως τη λήξη του διδακτικού έτους και από τις 11 του μηνός τα σχολεία μας θα είναι καλυμμένα πλήρως», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κοτσώνης.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση