Πλακόστρωση και πεζοδρόμια στην Κομνηνάκη

Εργοτάξιο η οδός Κομνηνάκη
Spread the love


  • Στην πλατεία Σαπφούς η συνέχιση των εργασιών για την ανάπλαση της Προκυμαίας

“Τρέχει και δεν προλαβαίνει” να αναπληρώσει τον χαμένο χρόνο η εργοληπτική εταιρεία που εκτελεί το έργο της ανάπλασης της Προκυμαίας μετά από την καθυστέρηση ενός μήνα στην έναρξη των εργασιών επί της οδού Κομνηνάκη. Την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου έγινε η προεργασία με την εγκατάσταση των μηχανημάτων και τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν σε εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες για την πλακόστρωση του δρόμου, από το ύψος της οδού Ίμβρου μέχρι την έξοδο στην Προκυμαία, δίπλα από το κτίριο της Εφορίας. Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών παραμένει κλειστό για την κυκλοφορία οχημάτων το συγκεκριμένο τμήμα, χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα, παρ’ ότι η κίνηση των επισκεπτών είναι αυξημένη. 

Ξεκίνησε η κατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του δρόμου

 

Τα συνεργεία έσπασαν τα παλιά και μισοκατεστραμμένα (από την παράνομη στάθμευση) πεζοδρόμια που υπήρχαν  στο τελευταίο κομμάτι της οδού Κομνηνάκη και ξεκίνησαν την διαμόρφωση των νέων, βάσει της μελέτης της ανάπλασης. Τα πεζοδρόμια κατασκευάζονται και από τις δύο πλευρές του δρόμου και υπολογίζεται ότι έως την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουν φθάσει μέχρι το ύψος της στοάς που οδηγεί στην Προκυμαία, στο κτίριο όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου. Παράλληλα με την κατασκευή των πεζοδρομίων θα γίνει και η πλακόστρωση του δρόμου, ενώ θα αποκατασταθούν και οι βλάβες στον δημοτικό φωτισμό.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή, οι εργασίες επί της Κομνηνάκη θα πρέπει να ολοκληρωθούν έως τις 11 Σεπτεμβρίου, αλλά η έναρξη καθυστέρησε σημαντικά, γεγονός που πιθανώς θα οδηγήσει σε παράταση της παραπάνω ημερομηνίας. Στις αρχές του επόμενου μήνα πάντως, ο Δήμος θα καλέσει τους επιχειρηματίες εστίασης και ψυχαγωγίας που δραστηριοποιούνται στην Προκυμαία και το Φανάρι, προκειμένου να τους ενημερώσει για τα επόμενα στάδια του έργου και να ζητήσει την συνεργασία τους για την ταχύτερη δυνατή εκτέλεσή του από δω και πέρα. 

Τώρα τρέχουν τα συνεργεία για να προλάβουν τις προθεσμίες

 

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μετά από την ολοκλήρωση των εργασιών στην Κομνηνάκη, μέσα στο φθινόπωρο, θα ανοίξει το μέτωπο επί της πλατείας Σαπφούς, που δεν θα επηρεάσει την λειτουργία των επιχειρήσεων. Εκεί οι εργασίες προβλέπεται να διαρκέσουν 2 – 3 μήνες. Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας θα σχεδιαστεί κατ’ επέκταση των πεζοδρομίων και της πόλης, χρησιμοποιώντας στοιχεία του παρελθόντος, δεμένα με τη σημερινή εποχή. Βασικός άξονας του σχεδιασμού είναι η περιοχή γύρω από το Άγαλμα της Σαπφούς να παραμείνει λιτή με το άγαλμά της και να αναδεικνύεται με τις τοπικές χρωματικές διαβαθμίσεις. Οι όψεις των κτιρίων κάθε οικοδομικού τετραγώνου μέσω των χαράξεων της προέκτασής τους επί της πλατείας θα διαμορφώνουν το δάπεδό της. Το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΛ θα καλύπτεται από ιδιαίτερο υλικό με στίχους της Σαπφούς ετεροφωτιζόμενους.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι εργασίες πλακόστρωσης

 

Στη συνέχεια θα γίνει η διαμόρφωση των πεζοδρομίων στην απέναντι πλευρά της Προκυμαίας, από το ξενοδοχείο “Blue Sea” έως την Τράπεζα της Ελλάδας. Παράλληλα θα γίνουν οι αλλαγές που προβλέπονται στην μελέτη σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και τις προσωρινές κατασκευές σκίασης, ψύξης – θέρμανσης, πέργκολες, τζαμαρίες κλπ. στην Προκυμαία και το Φανάρι.

Τέλος, ο δρόμος της Προκυμαίας θα ανακατασκευαστεί με έγχρωμη άσφαλτο δίνοντας μια διαφορετική αισθητική. Παράλληλα θα δημιουργηθούν διακριτοί χώροι για τη στάθμευση και την κυκλοφορία των οχημάτων με διαφορετικές αποχρώσεις.

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση