“Τα έσπασαν” στο Γυμνάσιο – Λύκειο Μανταμάδου

Το σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου Μανταμάδου
Spread the love


  • Έρευνα από το Α.Τ. Αγίας Παρασκευής για τον εντοπισμό των δραστών

“Γυαλιά – καρφιά” τα έκαναν άγνωστοι στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του Λυκείου του Μανταμάδου, λίγες ημέρες πριν την έναρξη της νέας διδακτικής χρονιάς. Όπως κατήγγειλε χθες η Διεύθυνση του σχολείου, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών και συγκεκριμένα το διάστημα από 23 έως 27 Αυγούστου, η σχολική μονάδα έγινε στόχος βανδαλισμού από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα. Οι δράστες προκάλεσαν ζημιές σε διάφορους χώρους του σχολείου, παραβιάζοντας κλειδαριές και μετακινώντας σχολικό εξοπλισμό.

Όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία, οι ζημιές προκλήθηκαν από ομάδα νεαρών που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν προβλήματα, μικρότερης έκτασης. Μάλιστα, λέγεται ότι πρόκειται για ανήλικους που έρχονται κάθε καλοκαίρι για διακοπές στο χωριό τους, τον Μανταμάδο και κάνουν παρέα με παιδιά της περιοχής.

Σπασμένες κλειδαριές στις αίθουσες των σχολείων

 

Οι δράστες μπήκαν στο σχολείο, που βρίσκεται πίσω από το υπό ανέγερση Κέντρο Υγείας, από τον β’ όροφο, πηδώντας από διπλανό μπαλκόνι. Εκεί βρίσκεται το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, στο οποίο μπήκαν σπάζοντας την πόρτα με λοστό. Από εκεί βρήκαν πρόσβαση και στις υπόλοιπες αίθουσες διδασκαλίας, στα γραφεία των Διευθυντών και των καθηγητών, στην αίθουσα της Πληροφορικής, στην Βιβλιοθήκη, έως και στις τουαλέτες, όπου έσπασαν τις κλειδαριές και παραβίασαν γραφεία και ντουλάπια, χωρίς, επί του παρόντος, να έχει διαπιστωθεί η κλοπή εξοπλισμού και υλικών. 

Η Διευθύντρια του Λυκείου, Γαβριέλα Σουλουγάνη, ειδοποίησε αμέσως τις αρχές και άνδρες από το Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής μετέβησαν χθες το πρωί στο σχολείο, προκειμένου να πάρουν καταθέσεις από τους καθηγητές και αποτυπώματα από τους παραβιασθέντες χώρους, ώστε να διεξαχθεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών. Η ίδια κάλεσε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα, η κ. Σουλουγάνη ανακοίνωσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να ενισχυθούν άμεσα τα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αποτραπούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Άνω – κάτω έκαναν τα γραφεία οι άγνωστοι δράστες

 

Η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου και Λυκείου Μανταμάδου εκφράζει τη βαθιά της λύπη για το γεγονός αυτό και τονίζει ότι τέτοιες πράξεις δεν αντιπροσωπεύουν το πνεύμα και τις αξίες της εκπαίδευσης και της κοινωνίας μας: «Το σχολείο είναι χώρος μάθησης και διαμόρφωσης χαρακτήρων και θα πρέπει να προστατεύεται από όλους. Ζητάμε τη στήριξη των γονέων, των μαθητών και της ευρύτερης κοινότητας για την ενίσχυση της προσπάθειας για ένα ασφαλές και ειρηνικό σχολικό περιβάλλον και παράλληλα την οικονομική στήριξη από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου για την αποκατάσταση των ζημιών. Μαζί μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τέτοιες πράξεις βανδαλισμού δεν θα επαναληφθούν». 

Σε δήλωσή της στα “Νέα της Λέσβου” η κ. Σουλουγάνη σημείωσε επίσης ότι «οι ζημιές μπορεί να μην είναι σημαντικές, αλλά διαταράσσουν την ασφάλεια και την ομαλότητα που πρέπει να επικρατεί στο σχολικό περιβάλλον. Είναι λυπηρό να παραβιάζονται χώροι μάθησης και οι δράστες να μην σέβονται τις προσπάθειες που καταβάλλουμε τόσα χρόνια για την αναβάθμιση των σχολείων μας. Αντί να δημιουργήσουμε κάτι καινούριο, να αγοράσουμε εξοπλισμό και να καλύψουμε άλλες ανάγκες, θα αναγκαστούμε να πληρώσουμε για την αποκατάσταση αυτών των ζημιών οι οποίες δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβούν», υπογράμμισε η ίδια.

 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση