ΤΕΝΙΣ: Συνεχίζεται το διεθνές τουρνουά U18 στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου

Spread the love

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου το διεθνές τουρνουά τένις ‘’Cosmote Mitilene Junior Cup’’, το οποίο φιλοξενείται στο νησί μας για 15η συνεχόμενη χρονιά. 

Στους αγώνες που ξεκίνησαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 22 του μήνα, συμμετέχουν περίπου 80 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες. Τη διοργάνωση που θα διεξάγεται για πάντα στη Λέσβο, στα μέσα Σεπτεμβρίου στηρίζουν η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ο Δήμος Μυτιλήνης, ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου και φυσικά η Cosmote, που παραδοσιακά αποτελεί τον μεγάλο χορηγό του διεθνούς τουρνουά. 

Ανάμεσα στους 80 αθλητές και αθλήτριες που λαμβάνουν μέρος στη σημαντική αυτή διοργάνωση βρίσκονται και τρεις αθλήτριες του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου: Η Ειρήνη Τσακίρη, η Νάνσυ Τσακίρη και η Εμμανουέλλα Βαγιωνά. Ακόμη στο διεθνές τουρνουά θα αγωνιστεί και η Έλενα Μακαντάση με καταγωγή από τη Μυτιλήνη, η οποία θα συμμετάσχει με τα χρώματα της Αυστραλίας. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όσο περνούν οι μέρες το ενδιαφέρον του κόσμου για τους αγώνες αυξάνεται όλο και περισσότερο, μέχρι να φθάσουμε στους τελικούς αγοριών-κοριτσιών πρώτα στα διπλά και μετά στα μονά, που θα έχουν ακόμη μεγαλύτερη ανταπόκριση από πλευράς κόσμου. 

 

Το διεθνές τουρνουά U18 αποτελεί θεσμό για τα δρώμενα του λεσβιακού αθλητισμού…

Το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε στις φιλόξενες εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου. Αρχικά το λόγο πήραν αθλητές και αθλήτριες από αρκετές χώρες, μένοντας ικανοποιημένοι από το νησί της Λέσβου καθώς και από τις εγκαταστάσεις του ομίλου στις οποίες φιλοξενούνται οι αγώνες. Ακόμη έκαναν ειδική αναφορά στο επίπεδο των αγώνων, το οποίο θεωρούν αρκετά υψηλό.  

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη διοργάνωση, θεσμός όπως ανέφερε για τα δρώμενα του λεσβιακού αθλητισμού που στηρίζει και την τοπική κοινωνία. Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Μυτιλήνης είναι συνδιοργανωτής του διεθνούς τουρνουά τένις και δίπλα σε ό,τι χρειαστεί ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου. 

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής το παρών στην συνέντευξη τύπου έδωσε και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Επιχειρηματικότητας Νίκος Γιαννάκας, ο οποίος υπογράμμισε πως ο αθλητικός τουρισμός είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι για το νησί μας που μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Επίσης αναφέρθηκε στην πολύ καλή δουλειά που έχει κάνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης όλα αυτά τα χρόνια, φιλοξενώντας κάθε χρόνο μια τόσο σημαντική διοργάνωση, όπως είναι το διεθνές τουρνουά U18. 

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου η οποία επίσης είναι συνδιοργανώτρια του διεθνούς τουρνουά εκπροσώπησε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Ιωάννης Καλατζής, ο οποίος ανέφερε πως «δεν είναι απλό πράγμα να οργανώσεις ένα τόσο μεγάλο γεγονός σε μια τόσο ακριτική περιοχή σαν την δικιά μας» και ότι «πραγματικά είναι αξιέπαινη η προσπάθεια του Ομίλου Αντισφαίρισης Λέσβου, που μπορεί και φιλοξενεί μια διοργάνωση». 

Από την μεριά του ο διευθυντής των αγώνων, Δημήτρης Τσακίρης, εμφανίστηκε χαρούμενος και συγκινημένος που βλέπει να τιμάνε με την παρουσία τους στο διεθνές τουρνουά και αθλητές και η τοπική αυτοδιοίκηση και οι εθελοντές, αλλά και ο κόσμος ο οποίος καθημερινά δίνει δυναμικό παρόν στις εγκαταστάσεις του Ομίλου, προκειμένου να παρακολουθήσει τους αγώνες. 

Το 15ο διεθνές τουρνουά τένις U18 τίμησε με την παρουσία του ο Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας και Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας τένις, Σπύρος Ζαννιάς. Ο κ. Ζαννιάς στάθηκε κυρίως στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει κάθε χρόνο ο Όμιλος Αντισφαίρισης Λέσβου για να διοργανώνει όσο καλύτερα γίνεται αυτό το πρωτάθλημα, που μετράει στην παγκόσμια κατάταξη. 

Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Δημήτρης Αβαγιανός, ανέφερε πως όλοι οι τοπικοί φορείς στηρίζουν αυτό το σημαντικό τουρνουά, ανάμεσά τους και η Ένωση Ξενοδόχων Λέσβου που στηρίζει ηθικά και υλικά το τουρνουά-θεσμό για τα δρώμενα του λεσβιακού αθλητισμού. Επίσης στάθηκε στο κομμάτι των εγκαταστάσεων και στην ανάγκη να γίνουν δυο ακόμη γήπεδα, ώστε να φιλοξενηθούν στο νησί μας και μεγαλύτερες διοργανώσεις. 

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Cosmote, Στρατής Παπαμακαρίου, υπογράμμισε πως αυτή η τόσο μεγάλη διοργάνωση διαφημίζει τον τόπο μας και ότι όλη η κοινωνία της Λέσβου θα πρέπει να τη στηρίξει. 

Μείνετε ενημερωμένοι με τα πιο σημαντικά νέα

Πατώντας το κουμπί Εγγραφή, επιβεβαιώνετε ότι έχετε διαβάσει και συμφωνείτε με τηνΠολιτική Απορρήτου και τουςΌρους Χρήσης
Διαφήμιση