Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

1 εκατ. ευρώ ζητά ο Βέρρος

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις


  • Συνάντηση στην Αθήνα με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Εσωτερικών, Μ. Σταυριανουδάκη

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 1 εκατ. ευρώ ζήτησε ο Ταξιάρχης Βέρρος από το Υπουργείο Εσωτερικών για τις ζημιές που έχουν συμβεί σε δημόσιες και δημοτικές υποδομές από έντονα καιρικά φαινόμενα τον τελευταίο χρόνο. 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου βρέθηκε στην Αθήνα τη Δευτέρα, μαζί με τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Παναγιώτη Χριστόφα και τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, προκειμένου να παραστούν στην σύσκεψη με θέμα το μεταναστευτικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού, του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και της Επιτρόπου της Ε.Ε. Y. Johansson. Στη συνέχεια, ο κ. Βέρρος είχε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, στον οποίο κατέθεσε το αίτημα για την έκτακτη χρηματοδότηση με σκοπό να επουλωθούν οι πληγές που άνοιξαν οι ακραίες καιρικές συνθήκες. Η απάντηση του Γ.Γ. ήταν θετική στην κατεύθυνση εξέτασης των οικονομικών δυνατότητων που έχει το Υπουργείο για να συνδράμει τον Δήμο. Παράλληλα, ο Δήμαρχος κάλεσε τον κ. Σταυριανουδάκη να επισκεφθεί το νησί μας για να δει από κοντά τις ζημιές που έχουν συμβεί, αλλά και για την συζήτηση άλλων θεμάτων που απασχολούν τον Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Δυτικής Λέσβου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επομένως “δικαιούται” έκτακτη επιχορήγηση για να αποκαταστήσει τις ζημιές που συνέβησαν τον τελευταίο χρόνο.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, από σήμερα θα λειτουργεί κανονικά το Δημοτικό Σχολείο του Μολύβου, όπου συνέβησαν ζημιές στην σκεπή την περασμένη Κυριακή από την κακοκαιρία. Ο Δήμος αποκατέστησε το πρόβλημα και οι μαθητές θα επιστρέψουν κανονικά στα θρανία τους.

spot_img

More articles

spot_img