Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

10 + 1 Άξονες για ένα “Νέο Δήμο”

Άρθρα & Δημοσιεύσεις

Τελευταία Άρθρα & Ειδήσεις

Η παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού “Νέα δράση – Νέος Δήμος” πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου από τον Πανάγο Κουφέλο, μετά από τα επίσημα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου στην Προκυμαία. Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης με τον Βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπο Αθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Μανώλη Κουτουλάκη, παρουσία υποψήφιων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων και υποστηρικτών του συνδυασμού.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης, Π. Κουφέλος

Ο κ. Κουφέλος μίλησε για τους 10 + 1 Άξονες του προγράμματος του συνδυασμού και για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνει απέναντι στους πολίτες, προκειμένου «να δημιουργηθεί ένας νέος Δήμος από την αρχή», όπως χαρακτηριστικά είπε. Οι άξονες αυτοί είναι ο Καθαρός Δήμος, η αναβάθμιση των υποδομών (έργα ύδρευσης – αποχέτευσης, οδοποιίας, κλπ.), η θωράκιση απέναντι στην κλιματική κρίση με αντιπλημμυρικά έργα, διαχείριση των δασών, μέτρα πρόληψης, η αναβάθμιση των σχολείων, η Κοινωνική Πολιτική, η αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών, η ψηφιοποίηση του Δήμου, η ενδυνάμωση του πρωτογενούς τομέα, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων και η ανάδειξη του Πολιτισμού. Ο 11ος Άξονας, στον οποίο θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση και συνδέεται με τους 10 προηγούμενους είναι η ανάπτυξη του τουρισμού στο Δήμο Μυτιλήνης, μέσω της εξωστρέφειας και έργων που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως η κατασκευή της προβλήτας για την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων. 

«Διαθέτουμε εμπειρία και αποτελεσματικότητα και ξέρουμε πώς να ανοίγουμε τις πόρτες», τόνισε ο υποψήφιος Δήμαρχος, ενώ υποσχέθηκε διαφάνεια στα οικονομικά του Δήμου, λογοδοσία στους πολίτες και διάλογο για τα προβλήματα που τους απασχολούν. Παράλληλα, ο επικεφαλής του συνδυασμού “Νέα δράση – Νέος Δήμος” κάλεσε τους συνυποψηφίους του σε δημόσια συζήτηση, ανοιχτό debate, για να παρουσιάσουν τα προγράμματα και τις θέσεις τους. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κουφέλος ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τους υποψηφίους και τους φίλους του συνδυασμού που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των εγκαινίων και παρουσίασης του συνδυασμού, υπογραμμίζοντας ότι «μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί αγαπάμε τον τόπο μας και θέλουμε να πάει μπροστά».

spot_img

More articles

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img